esemény
Tárlatvezetés | Szentendre, a kereskedőváros – A Castrumtól a Kereskedőházig | Ottományi Katalin régész, Sz. Tóth Judit néprajzos muzeológus | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. augusztus 28. 18:30

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2021. augusztus 28.

cím | Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Térkép

Tárlatvezetés Sz.Tóth Judit néprajzos muzeológussal és Ottományi Katalin régésszel a Szentendre, a kereskedőváros – A Castrumtól a Kereskedőházig című kiállításon.
A Szentendre a kereskedőváros – A Castrumtól a Kereskedőházig című, az egykori Pajor Kúriában megrendezett kiállításon dr. Ottományi Katalin régész és Sz. Tóth Judit néprajzos muzeológus kalauzolja végig az érdeklődőket.
A kiállítás a kereskedelem nézőpontjából mutatja be a város történetének főbb korszakait a római kortól a 20. század első feléig. Vezérfonala a Duna, a népeket és kultúrákat összekötő vízi út és legfontosabb kereskedelmi útvonal. Bemutatja a katonai tábort, összegzi a római kori település, Ulcisia életmódjára, áruforgalmára, közlekedésére vonatkozó ismereteket.
Megismertet a szerb kereskedő céhvel és ikonikus jelvényével, a céhes mesterekkel. Szó esik a legfőbb árucikkről, a szentendrei borról, a piszkéről, a piacról, a kereskedőház történetéről. A látogatók betekinthetnek a Dietz-féle üzletbe és Kiss Józseftől megtudhatják a jó kávé titkát.
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
Fotó: Deim Balázs

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.