esemény
Color vacui | Mátrai Erik | MANK Galéria

kurátor | Roskó Mária

megnyitó | 2021. julius 30. 16:00

a kiállítás bezárása | 2021. augusztus 29.

Mátrai Erik képzőművész a MANK Galéria téri adottságaira és fényviszonyaira komponálta Color vacui címet viselő munkáját, amely a művész korábbi egész termet betöltő installációi közé illeszkedik. Előzményei között szerepel a 2016-ban az acb Galériában megvalósult AcbSpace és a 2018-as Color reflex wall című munkája. A fényhatások egyikét, a színtükröződés jelenségét felhasználó munkák – a galéria egész terét betöltő installáció mellett – táblaképek formájában is megjelennek a kiállítótérben.
 
A tér és idő dimenziójában kibontakozó helyspecifikus installáció címében a horror vacui képzőművészeti fogalmát felhasználva az optikai jelenségek színtani vonatkozásait, az anyag és az anyagtalan közötti átjárást, illetve az érzékelés tapasztalatait helyezi a középpontba.
 
A megnyitón Gryllus Ábris közel egyórás zenei improvizációja további rétegekkel gazdagítja az installáció által létrehozott komplex élményt. 
 
Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

FKSE Patron