esemény
Egy pokoli színjáték díszletei | Kovalovszky Dániel fotográfus kiállítása | Kovalovszky Dániel fotográfus | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2021. julius 15. 18:00

a kiállítást megnyitja | Dr. Müller Rolf, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történésze

web | http://www.facebook.com/events...

a kiállítás bezárása | 2021. szeptember 11.

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép

Egy pokoli színjáték díszletei

Kovalovszky Dániel fotográfus kiállítása

2021. július 15. – szeptember 11.

Kovalovszky Dániel fotográfus a Hegyvidék Galériában bemutatásra kerülő fotói a Rákosi- és a korai Kádár-korszak börtönvilágát, illetve a kommunista diktatúra meghatározó helyszíneit térképezik fel, mutatják be jelenkori állapotukban, amelyek kiegészülnek olyan idős embereknek a portréival és személyes történeteivel, akik a művész által dokumentált helyeken raboskodtak politikai fogolyként. Az 1945–1963 közötti időszak fotókon történő feldolgozásával részben azt kutatja a művész, arra keresi a választ, hogy hogyan lehetett túlélni az embertelen meghurcoltatásokat és a bezártságot, megőrizve közben az emberi méltóságot.

„A politikai elítéltek emlékirataira bukkanva egy ijesztő és eddig ismeretlen világ tárult fel előttem, amely rádöbbentett arra, hogy mennyire felszínes a történelmi tudásom erről a korszakról. Félelmetes volt a felismerés, hogy milyen egyszerű volt akkoriban egyik napról a másikra, egy koncepciós per során vagy éppen bármilyen bírósági ítélet nélkül hosszú évekre, vagy akár örökre eltűnni az „igazságszolgáltatási” rendszer útvesztőiben. Elhatároztam, hogy egy vizuális gyűjtésbe kezdek, amely ennek az átláthatatlan időszaknak egy sokak számára ismeretlen, de mégis jelentős részét tárná fel, méghozzá a Rákosi- és a korai Kádár-korszak börtönvilágát. A bejárandó idősíkot az első munkatáborok nyitásától, 1945-től egészen az 1963-as 'nagy' amnesztiáig jelöltem ki.' Kovalovszky Dániel

Kiállításmegnyitó: 2021. július 15. (csütörtök) 18:00

A kiállítást megnyitja: Dr. Müller Rolf, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történésze

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A kiállításmegnyitón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Maximális létszám: 30 fő
Regisztráció: https://forms.gle/rU2z8JF1TUcqDhfj8

A tárlat megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges, 2021. július 16-tól 2021. szeptember 11-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.

A kiállításmegnyitón való részvétel, valamint a kiállítás látogatása érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosságot igazoló fényképes okmány bemutatásával lehetséges. Az egyidejű látogatószám 10 főben maximalizált.

A maszkviselés nem kötelező, de javasolt egymás egészségének és biztonságának megőrzése érdekében.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.

OFF Biennale