esemény
A Jó, a Rossz és a Csúf @NEM EGÉSZEN KALIFORNIAI CSODA | MENÜ imaginaire | Gedeon Tekla, Sebastian Gschanes, Vizi Bernadett | BÜRO imaginaire

kurátor | BÜRO imaginaire

megnyitó | 2021. május 22. 14:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2021. május 22.

>>>HUN<<<
A Jó, a Rossz és a Csúf 🐝🐞🪳
online workshop
2021. május 22. 14:00-15:30 online, (magyar nyelven)
 
🟢 A Fuzzy online közösségi botanikai workshoppal vesz részt az OFF-Biennále Budapest 2021 keretén belül megvalósuló MENÜ imaginaire projektben.
 
🌶 A paprika több mint táplálékforrás. Ezek az üreges bogyók kulturális értékek és emlékek hordozói. Tele vannak mesterséges ízzel, szeretettel, gyűlölettel, mérnökök által megtervezett színnel, geometriával és genetikai Boogie-val.
 
A NEM EGÉSZEN KALIFORNIAI CSODA a folyamatos átalakulásban lévő kaliforniai paprika (Capsicum annuum) divathullámaira és a különböző mezőgazdasági termények biológiai sokféleségének hiányára irányítja figyelmünket. A workshopot az élelmiszertermelés globális bizonytalansága ösztönözte. Munkánkban a paprikát növényként, ételként, iparágként és politikai szimbólumként is vizsgáljuk. A projekt a Fuzzy kollektíva paprikával kapcsolatos kutatásának része, mely agrármérnökökkel, botanikusokkal és gazdálkodókkal együttműködésben valósul meg azzal a céllal, hogy feltárja a jelenkori mezőgazdasági terek alternatív lehetőségeit és a természet lehetséges új definícióit.
 
🌱 A workshop keretében belépünk a kaliforniai paprikák mikroszkopikus világába, ahol a veszélyes növényvédő szerek és az oltalmazó paraziták szerepét fogjuk magunkra ölteni. A Jó, a Rossz és a Csúf egy olyan újfajta üvegházi közösséget mutat be, mely az automatizált gépek és a mérnöki pontossággal koreografált rovarok szimbiózisán alapszik. A műhelymunka során a paprika szemszögéből vizsgáljuk majd a világot. Kreatív feladatok és történetmesélés segítségével gondolkodunk majd azon, hogy milyen más lények segíthetnék a paprika fejlődését mint ökológiai társak, és hogyan nézne ki az együttműködésük a mindennapokban.
 
🟣 Regisztrálj az Eventbrite-on vagy a hello@fuzzy.earth e-mail címen, és csatlakozz a közösségi botanikai műhelyünkhöz!
 
Műhelyvezetők: Fuzzy és Vizi Bernadett, növényvédelmi szakértő
A Fuzzy Gedeon Tekla és Sebastian Gschanes nemzetközi multidiszciplináris design praxisa. Munkáik a környezet és a technológia kapcsolatát vizsgálják terek, tárgyak és események tervezésén keresztül.
 
🌏 Az esemény az Osztrák Kulturális Fórum Budapest támogatásával valósul meg.
 
 
>>>ENG<<<
The Good, the Bad and the Ugly 🐝🐞🪳
Online workshop
14:00-15:30, 22. May 2021. (in Hungarian)
 
🟢 Fuzzy will participate in the MENÜ imaginaire program series with a collective botanical workshop that takes place in the frameworks of OFF-Biennale Budapest 2021.
 
🌶 Bell Pepper is a currency of values, that is cultivated in micro-sensored labs. This hollow berry is filled with engineered taste, artificial love and hate, man-made colour, geometry and genetic Boogie. It is an all year long harvested yellow delirium and dark red threat.
 
'Not Quite California Wonder' engages with the changing fashion of food production and the emerging lack of diversity of crops around the world. We will explore the role of bell pepper over time as plant, food, industry, symbol of political power and ecological catalyst.The project is a continuation of the ongoing research of the Fuzzy collective, focusing on Capsicum annuum (bell pepper). Throughout the research, we worked in close collaboration with agricultural engineers, botanists, and farmers to uncover alternative perceptions of contemporary agricultural spaces and new ideas of nature.
 
In this workshop, we are going to enter the microscopic world of bell peppers. We will take the roles of harmful pesticides and beneficial parasites. ‘The Good, the Bad and the Ugly’ reveals a new type of glasshouse community of insects and machines that is scientifically designed to maintain a balanced agricultural environment.
 
🟣 If you are interested and would like to take part in the botanical workshop please, register at hello@fuzzy.earth.
 
Workshop Leader: Fuzzy and Bernadett Vizi
Fuzzy is a Budapest based arts studio and research practice formed by designers Tekla Gedeon and Sebastian Gschanes. Fuzzy creates spaces, objects and events that explore our relationship with nature and technology.
 
🌏 The event is supported by the Austrian Cultural Forum Budapest.
Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.

OFF Biennale