esemény
VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS: Személyes távolság - Besnyő Éva fotográfiái | Besnyő Éva | Kassák Múzeum

kurátor | Csatlós Judit, Juhász Anna Mária

megnyitó | 2021. január 15. 01:00

web | https://www.thinglink.com/card...

a kiállítás bezárása | 2021. január 15.

SZEMÉLYES TÁVOLSÁG – CSAK EGY KATTINTÁSNYIRA

A Kassák Múzeum Besnyő Éva fotográfiai életművéből rendezett kiállítását a szakma a tavalyi év legfontosabb hazai fotókiállításai közé sorolta.

A Személyes távolság – Besnyő Éva fotográfiái  című időszaki tárlatunk Besnyő Évát a modernitás jellegzetes képviselőjeként, karrierjét pedig a konvencióktól független, szabad női életút modelljeként mutatta be. A szeptemberben nyílt kiállítást a kényszerű novemberi zárás ellenére nagyon sokan látták. A Műtárgyak Éjszakája, a Budapest Art Week és a Fotóhónap 2020 keretében szervezett és az online térbe átemelt kísérő rendezvények: a fotótörténeti előadássorozat, a kortárs dokumentumfotó irányait megvitató kerekasztal-beszélgetés és a tárlatvezetések pedig még több érdeklődőt vonzottak. Az eredeti fotók és dokumentumok ugyan decemberben visszakerültek a kölcsönző intézményekhez, azonban elkészült a kiállítás virtuális változata!

Mindazok, akik a karantén előtt nem jutottak el hozzánk, vagy látták ugyan a tárlatot, de szívesen barangolnának még Besnyő fantasztikus fotói között, most újra beléphetnek a múzeum terébe: online.
Amire egy kiállításlátogatás alkalmával nem mindig marad idő, az most nem jelent problémát. Végig lehet böngészni a vitrinekben rejtőző dokumentumokat, nyugodtan el lehet olvasni a leveleket és falszövegeket. Az otthoni fotelből is visszanézhetőek az előadások, a kerekasztal-beszélgetés vagy éppen a kiállítás virtuális finisszázsa, a Munka Fotóelméleti szavalókórus különleges performansza.A kiállítás eseményeiről készült videófelvételek a virtuális kiállítás nyitóoldalán és a PIM YouTube csatornáján is elérhetőek. Azoknak pedig, akik magányos bolyongás helyett szakértő kalauzolásra vágynak, ajánljuk figyelmébe Csatlós Judit és Juhász Anna Mária kurátorok személyes hangú tárlatvezetését, akik négy kulcsfogalom mentén – szabadság, érintés, tekintet, részvétel – adtak betekintést az életmű személyes, fotótörténeti és részben nőtörténeti vonatkozásaiba.
 

Lépjen be még ma virtuális kiállítóterünkbe ITT!
 

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g