esemény
MÁMOR, MÉRTÉK, MŰVÉSZET- borkóstoló és tárlatvezetés | Schneller János, Tamás Benedetta | Resident Art Budapest

megnyitó | 2020. augusztus 13. 18:00

web | https://www.garten2020.com/mam...

cím | Garten, Lovas, 8228 Fő űt 12.

Térkép

Borkóstolóval egybekötött tárlatvezetés Tamás Benedetta borász és Schneller János művészettörténész kalauzolásával, a csopaki Tamás Pincészet borainak kíséretében.

Az antik görög mitológiában a bor istene,  Dionüszosz, aki egyúttal a mámor, a vágy, a felfokozott indulat, a mértéktelenség és az önátadás istene is. Vele szemben Apollón a mértéktartás, a rend, a stabilitás jelképe. A két istenséget sokszor említik egyszerre úgy a művészetben, mint a róla szóló filozófiai írásokban.

Mámor és mérték - ellentétei vagy kiegészítői egymásnak? Létezhet-e egyik a másik nélkül? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a borok és a képzőművészet szakértői.

​A CSOPAKI TAMÁS PINCÉSZETRŐL
'A bor, a házi szörp, házi lekvár készítése az alkotás művészete is, egy alkotómunka, amelyen keresztül szembesülhetünk a másoknak nyújtott élményadás örömével' - vallják a csopaki Tamás Pince megalapítói.

A családi szőlészetben a szőlőterületet saját maguk művelik, és kizárólag ezt dolgozzák fel borrá. A legtöbb mai modern öKológiai segédanyag használatát elutasítják. Következetesen törekszenek a természetes egyensúly fenntartására, ökologiai, perma, organikus művelésmóddal. Mint vallják, egy globalizált világban az eredetinek, a hitelesnek, a megbízhatónak mind kiemelkedőbb értéke lesz.

​A GARTEN 2020 ART FAIR-RŐL
A központi kiállítás és vásár anyagát közel száz művész alkotásaiból állította össze a két főszervező és kurátor, Schneller János művészettörténész, valamint Bánki Ákos képzőművész. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet kíván nyújtani a kortárs hazai képzőművészet palettájáról. A kiállított képanyag nyolcvan százaléka két árkategóriában, ötvenezer és százezer forint értékben kerül árusításra.

Az alapítók bíznak abban, hogy kezdeményezésük a kortárs művészet világát közelebb hozza az emberekhez.

 

Belépő: 2.000.- Ft-os napijegy, mely ezen a napon minden programra érvényes; 18 éves korig ingyenes; Lovasi lakcímkártyával rendelkezőknek és nyugdíjasoknak félárú.
- - -
Online lapozható Garten 2020 katalógus >> calameo.com/read/004820596772f189da99d
- - -
Garten 2020 program >> www.garten2020.com
- - -
Instagram >> www.instagram.com/resident_art_garten

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g