esemény
3. Művészeti zarándokút / előadás | Marinka Limat | 2B Galéria

megnyitó | 2017. junius 15. 19:00

web | http://www.2b-org.hu

cím | 2B Galéria

Térkép

A 3. Művészi zarándokút során Marinka Limat 2017-ben Kasselból Athénba gyalogol: performansza fizikai kapcsolatot teremt a Documenta14 ikerhelyszínei között.  Marinka Limat 2017. június 15-én, csütörtökön 19 órától a 2B Galériában tart az útjáról bemutatót, amelyre sok szeretettel várjuk.


   A 3. Művészi zarándokút a leghosszabb és legambiciózusabb projekt, amelyet Marinka Limat a mai napig művészi karrierjében vállalt. 163 nap alatt 9 országban 2500 kilométert tesz meg. A kiindulópont Kassel, a Documenta művészeti kiállítás otthona, a célállomás pedig Athén, a nyugati kultúra bölcsője. A Documenta14 - amely 2017-ben első alkalommal két helyszínen zajlik - teljes időtartama alatt, Marinka Limat úton lesz a két város között, és lépteivel kapcsolja őket össze. Az út Kelet-Európán és a Balkánon át, az egyik érdekes művészeti helyszíntől a másikig vezet. A svájci művész ezen az estén a 2B Galériában pihen meg.

Marinka Limat svájci művész projektjének középpontjában a találkozások állnak, amelyek a mulandó, közvetlen, spontán és megismételhetetlen, az adott pillanatban létrejövő műalkotás alapjai. Marinka Limat nyitott és közvetlen keretek között, a zarándoklat során adja át magát a szokatlannak és az ismeretlennek.

A zarándoklat egy jól ismert forma, amelyet különböző vallásokban gyakorolnak. Marinka Limat a zarándoklatot a vallásiból a művészi kontextusba helyezi át. Miközben gyalogosan tart a világ egyik „Művészeti Mekkája" felé, arra keresi a választ, miben rejlik a hely vonzereje. Az általa meglátogatott intézményekben „áldást" kér a művészet nevében, és az útja során érintett állomásokon pecsétet is kap zarándokútlevelébe.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!

hymex2021