esemény
3. Művészeti zarándokút / előadás | Marinka Limat | 2B Galéria

megnyitó | 2017. junius 15. 19:00

web | http://www.2b-org.hu

cím | 2B Galéria

Térkép

A 3. Művészi zarándokút során Marinka Limat 2017-ben Kasselból Athénba gyalogol: performansza fizikai kapcsolatot teremt a Documenta14 ikerhelyszínei között.  Marinka Limat 2017. június 15-én, csütörtökön 19 órától a 2B Galériában tart az útjáról bemutatót, amelyre sok szeretettel várjuk.


   A 3. Művészi zarándokút a leghosszabb és legambiciózusabb projekt, amelyet Marinka Limat a mai napig művészi karrierjében vállalt. 163 nap alatt 9 országban 2500 kilométert tesz meg. A kiindulópont Kassel, a Documenta művészeti kiállítás otthona, a célállomás pedig Athén, a nyugati kultúra bölcsője. A Documenta14 - amely 2017-ben első alkalommal két helyszínen zajlik - teljes időtartama alatt, Marinka Limat úton lesz a két város között, és lépteivel kapcsolja őket össze. Az út Kelet-Európán és a Balkánon át, az egyik érdekes művészeti helyszíntől a másikig vezet. A svájci művész ezen az estén a 2B Galériában pihen meg.

Marinka Limat svájci művész projektjének középpontjában a találkozások állnak, amelyek a mulandó, közvetlen, spontán és megismételhetetlen, az adott pillanatban létrejövő műalkotás alapjai. Marinka Limat nyitott és közvetlen keretek között, a zarándoklat során adja át magát a szokatlannak és az ismeretlennek.

A zarándoklat egy jól ismert forma, amelyet különböző vallásokban gyakorolnak. Marinka Limat a zarándoklatot a vallásiból a művészi kontextusba helyezi át. Miközben gyalogosan tart a világ egyik „Művészeti Mekkája" felé, arra keresi a választ, miben rejlik a hely vonzereje. Az általa meglátogatott intézményekben „áldást" kér a művészet nevében, és az útja során érintett állomásokon pecsétet is kap zarándokútlevelébe.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

hymex2021