esemény
CCA Open – CCA Kortárs Szabadegyetem- +1- Láthatatlan kiállítás | Somogyi Zsófi | Kortárs Műgyűjtő Akadémia – CCA

megnyitó | 2017. junius 6. 17:30

cím | Gregersen Art Point (GRAP), 1093 Budapest, Lónyay u. 31.

Térkép

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) következő június 06-ai kortársművészeti szabadegyetemén művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár és előképzettség nélkül részt vehetnek a GRAP-ban.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzusához kapcsolódott a tíz+egy előadásból álló nyílt sorozatának plusz egy alkalma is, amelyen Somogyi Zsófi: Láthatatlan kiállítás címmel tart előadást egy kiállítás participációs módszereiről és a befogadó érzékszerveire tett különböző kísérletekről.

Somogyi Zsófi a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéri munkatársa, korábban művészettörténetet, kommunikáció és pedagógiát hallgatott. Munkáiban a művészet közvetítésének lehetőségei kerültek előtérbe, dolgozott a Ludwig Múzeumban tárlatvezetőként, a velencei The Peggy Guggenheim múzeumban gyakornokként, a AKKU - Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület tagjaként pedig látássérülteknek tart akadálymentesített tárlatvezetéseket.
Zsófi meglátása szerint a jövő múzeuma az aktív, értő nézőben rejlik, ezért a művészetközvetítés kérdéseit mindig igyekezte egy kísérletező, a másik felet aktívan bevonó formában véghezvinni.

Helyszín: Gregersen Art Point, Budapest, Lónyay u. 31, 1093
Érkezés, helyfoglalás: 17:00- 17:30 (az előadóterem befogadó mérete korlátozott)
Belépőjegy egy alkalomra: 3.000 Ft, a helyszínen fizetendő
Diákkedvezménnyel (50%) egy alkalomra: 1.500 Ft, a helyszínen fizetendő

A programban a CCA közreműködő partnere: a cARTc Egyesület.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.

hymex2021