esemény
Imre Mariann: Mulandóság rögzítése | Szőnyeg | Imre Mariann | Horizont Galéria

megnyitó | 2017. március 24. 18:00

a kiállítást megnyitja | Tasnádi József

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2017. április 1.

cím | Horizont Galéria (H-1066 Budapest, Zichy Jenő u.32.)

Térkép

Megnyitó: 2017. március 24., péntek 18:00 óra
A kiállítást megnyitja: Tasnádi József

***

Feladó: Mariann Imre <imremari@gmail.com>
Dátum: 2016. november 28. 13:02
Tárgy: Re: mühelyrajz és az eredeti
Címzett: "Artkelim Kft." <artkelim.kft@upcmail.hu>

Kedves Teréz !
Sokat nézegettem a rajzot a gépen, és jónak is tűnik . nem szőrszálhasogató szeretnék lenni csak szeretném ha nagyon az lenne a végeredmény amit elterveztünk. Ha a két szőnyeget egymásmellé tesszük akkor messziről szinte ugyanolyan legyen, ez a célom. Az apró "hibákat" /minta és szín / a gép egy kicsit kijavította. A nagyobb hibák ,eltérések azt látom ,hogy benne vannak . Színben is úgy emlékszem több eltérő kék jelenik meg az eredetin. Szerintem attól gyönyörű és emberi ez a szőnyeg is ,hogy tele van "hibával“.

Köszönöm munkájukat: Imre Mariann

2016. november 21. 9:54 Artkelim Kft. írta, <artkelim.kft@upcmail.hu>:

Kedves Mariann!

Egyelőre ez a rajz készült el, ennek alapján készül később milliméterpapíron a műhelyrajz. Azt kellene eldönteni, hogy van-e valami kifogása , ami nem jó. Véleményünk szerint , pontos a rajz, minden motívum egy-az egyben pontos méretben megjelenik a műhelyrajzon. várjuk észrevételeit.

Üdvözlettel/mit freundlichen Grüssen/best regards
Art-Kelim Békésszentandrási Szőnyegszövő és Kereskedelmi Kft.
Körmendy Teréz
1136 Budapest, Raoul Wallenberg u.6.
www.artkelim. hu, artkelim.kft@upcmail.hu


***

IMRE Mariann 1968-ban született Medgyesházán. 1991-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. Imre végzettsége szerint festő, de nem a hagyományos képfestés jelenti számára az alkotást, sokkal inkább jellemzi a koncept alapú újítás, a filozófia és a szakralitás. Munkáinak szellemisége a hetvenes évekbeli neoavantgárddal rokon.
A diplomázást követő három évben posztgraduális képzésben folytatta tanulmányait. 1992-ben Barcsay-díjas lett, majd 1994-ben elnyerte a Karl-Hofer-Gesellschaft ösztöndíját Berlinbe. Az 1999-es 48. Velencei Biennálén Magyarországot képviselte Bukta Imrével, Erdélyi Gáborral és Csörgő Attilával közösen, ugyanebben az évben a Római Magyar Akadémia ösztöndíjasa volt. 2003-ban megkapta a Munkácsy-díjat, mely a legrangosabb hazai képzőművészeti díj. Munkáit számos hazai és nemzetközi intézményi kiállításon mutatták be. Többek között a Magyar Nemzeti Galéria és a budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményében is megtalálhatók művei. Imre Mariann Budapesten él és alkot.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g