esemény
Időfuttató | Koller Margit | Labor

kurátor | Mile Szandra

megnyitó | 2014. szeptember 9. 20:00

a kiállítást megnyitja | Jovánovics György

web | http://labor.c3.hu/2014/09/ido...

a kiállítás bezárása | 2014. szeptember 18.

cím | Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

Térkép

Időfuttató
Koller Margit egyéni kiállítása

A Labor Galéria tisztelettel meghívja Önt Koller Margit Időfuttató című kiállításának megnyitójára.

Megnyitó: 2014. szeptember 9. (kedd), 20:00 óra.

Beszédet mond: Jovánovics György

A megnyitón közreműködik: a Gourmand Light zenekar (Gyarmati Gábor – basszusgitár, Őrsi András (DJ ONE-AB) – scratch, sampler, Táborszky Bence – trombita).

Finisszázs: 2014. szeptember 18. (csütörtök), 20:00 óra.

Felolvasóest
Koller Margit egyéni kiállítása végzős szobrászhallgató létére videó installációkból áll. A két műfaj összesűrűsödése van kiállítva a Labor Galériában. A művészt a szobrászatban a térnek a nézőre gyakorolt hatása érdekli, amelyet nem fed le teljesen a plasztikus, körüljárható szobor. A néző, aki belép a Laborban létrehozott, emberi léptékű, illuzionisztikus installációba átéli, hogy az időérzékelésünknek nem csak megszokott, hanem egy sokkal absztraktabb verziója is létezik. Az újraértelmezett időfelfogást számos kortárs irodalmi mű ihlette, melyekben a lineáris elbeszélést felváltja a szubjektumként megélhető idő permanenciája, miszerint az ember ki tud lépni, felül tud emelkedni a múlt-jelen-jövő egymásutániságán.
Az idő és a tér szokványos felfogása mára drasztikusan felborult – nem csak a filozófiában és a művészetben, hanem a hétköznapi életünkben is. A művész tehát arra törekszik, hogy olyan emberi léptékű installációkat hozzon létre, amik valós és virtuális tereket, egymástól eltérő idősíkokat egyszerre jelenítenek meg.
A galéria tereibe vetített ajtók és ablakok a realitás és a virtualitás határán vannak, a néző megérintheti őket, de nem tud áthatolni rajtuk, fizikailag nem válhat eggyé a másik térrel.

Web: http://kollermargit.wix.com/portfolio
Facebook: https://www.facebook.com/events/290070071183908/?source=1

Cím: Labor Galéria, 1053, Budapest, Képíró utca 6.

Nyitva tartás: keddenként és csütörtökönként, illetve hétvégén 16:00-20:00. óráig.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.

FKSE Patron