esemény
SPÚROK A KONYHÁBAN régen és ma. Kassákék háztartási naplója és egy takarékos gasztroblogger mai instareceptjei | Balázs Barbi | Kassák Múzeum

megnyitó | 2024. október 18. 17:00

web | https://kassakmuzeum.hu/hu/ese...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

FŐZŐS-BESZÉLGETŐS WORKSHOP BALÁZS BARBIVAL!
Balázs Barbi gasztrobloggerrel - @asszonypajtás - kutatjuk a száz évvel ezelőtti és mai spórolós és egyben fenntartható konyha sajátosságait.

Miben hasonlít és miben különbözik Kassákék húszas évekbeli - gazdasági válság sújtotta - egykeresős, társbérlős életmódja vagy az emigránsok túlélésre összpontosító konyhája és a mai kispénzű életkezdők vagy éppen nyugdíjasok lehetőségei?

'Asszonypajtás' nemrég megjelent konyhakalauza is arra összpontosít, hogyan főzhetünk kreatívan, egyszerű alapanyagokból, egészséges és ízes ételeket különös tekintettel a maradék felhasználásra.
A múzeumban sem csupán 'fejben főzünk' majd, de recepteket és konyhai spórolós praktikákat is megosztunk egymással a kétórás beszélgetős workshopon.
Alapanyagokról, eszközökről a múzeum gondoskodik. Moderátor: Mélyi Márti

Elsősorban főzni szerető diákoknak, egyetemistáknak, fiatal felnőtteknek ajánljuk, de várjuk a kerületi nyugdíjasokat is, örülnénk, ha megosztanák velünk tapasztalataikat.

Maximum 20 főt tudunk fogadni, ezért a workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni a kassakmuzeum@pim.hu e-mailcímen lehet.

Belépőjegy: 2500 Ft/fő
Diákoknak: 1200 Ft/fő
70 év feletti és harmadik kerületi nyugdíjasoknak ingyenes!

Főzős workshopunkkal a Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozunk.

+++
A Kassák Múzeum a Szentlélek téri autóbusz pályaudvarról és az Árpád-hídon lévő villamosmegállótól gyalog 1 perc, a Flórián térről 4-5 perc alatt érhető el. A Batthyány tér vagy Szentendre felől érkező H5 HÉV-vel a Szentlélek térnél kell leszállni. Az Óbudai Fő téren, a Zichy-kastély első emeletén található a Kassák Múzeum kiállítótere.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.