esemény
ERDŐ | KIRÁLY FANNI ékszertervező | B32 Galéria és Kultúrtér

megnyitó | 2024. október 17. 18:00

a kiállítást megnyitja | Tkacsik Márta, a Patikakert alapítója

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2024. november 8.

cím | B32 Galéria

Térkép

ERDŐ
KIRÁLY FANNI Ferenczy Noémi-díjas ékszertervező kiállítása
Rákossy Péter fotóművész Ékszereink üzenete portré-fotósorozatával
B32 Trezor Galéria
2024. október 17., csütörtök 18.00
A kiállítást megnyitja: Tkacsik Márta, a Patikakert alapítója
„Számomra az erdő végtelen menedék, hűvös lombsátor, zöld katedrális. Ha megérkezem, elönt a hála. Tavasszal olyan érzés, mintha egy apró, fényes smaragdokkal hintett selyemkendő alatt járnék. Forró nyári napokon enyhet ad a derengő zöld félhomály, ősszel pedig nem tudok betelni a sok színnel, és ízzel. Az erdei életközösségben számunkra láthatatlan kapcsolat köti össze a fák idős, és fiatal egyedeit, a gombákat, és az erdő összes élő és holt lakóját. Ékszereimben megidézem ezeket az emlékeket, megpróbálom becsempészni a hétköznapjainkba a korhadt farönkön élő halványlila gombatányérok árnyalatait, a lombkoronában suhanó madarak reptét, kökény, szeder és a csipkebogyó fanyar zamatát.”
A kiállításhoz katalógus is készül melyet az alkotó 2004 óta sorozat formájában publikál, a kötet az ötödik lesz a sorban, és tartalmazza az elmúlt négy év munkáit. A kiállításon látható lesz az új ERDŐ pergamenékszer sorozaton kívül, az előző évben készült CSODAKAMRA és DEBUSSY kollekció is.
ÉKSZEREINK ÜZENETE címmel kapcsolódik a kiállításhoz az a fotósorozat, melyet a tervező Rákossy Péter fotóművésszel készített 2022-24 között, és amely szubjektív portrékat tartamaz az ékszerek valódi tulajdonosairól.

Látogatható 2024. november 8-ig minden hétköznap 10-18 óráig.
A kiállítás a Budapest Design Week hivatalos programja.
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

www.nka.hu

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.