esemény
IMPACT | Gáspár Szilárd | K. A. S. Galéria

megnyitó | 2024. szeptember 26. 19:00

a kiállítást megnyitja | Fazakas Réka

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2024. október 22.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út. 9.

Térkép

GÁSPÁR Szilárd: IMPACT

A kiállítást megnyitja: Fazakas Réka, a Műcsarnok kurátora
Megnyitó: 2024. szeptember 26., csütörtök, 19:00
Performansz a művész részvételével: 19:30-tól

Helyszín: K.A.S. Galéria, Bartók Béla út 9, 1114 Budapest

Először jelentkezik egyéni kiállítással Budapesten a 2023-as párizsi Brancusi-ösztöndíj nyertese, Gáspár Szilárd. A szatmári születésű szobrász és performansz művész új, performansz-alapú szobrait és fotóit mutatja be az Initio Arts & Design szervezésében Budapesten. Gáspár a világhírű Kolozsvári Képzőművészeti Egyetem elvégzése után számos nemzetközi kiállításon és vásáron vett részt. Művei keresett gyűjtői darabok, legutóbb az E.ON vállalati gyűjteményébe kerültek be.

,,Az energia nem vész el, csak átalakul – mondja a fizika törvénye. Gáspár Szilárd művészete is ezen folyamat analógiájaként ölt alakot, amely során az emberi energia művészeti anyaggá alakul. A performansz és szobrászat tengelyén alkotó művész elszakadva a klasszikus technikáktól egy ökölvívó rutinjával helyezi új kontextusba az élettelen anyagot. De hogyan válik az ökölvívás művészeti gesztussá? Miként alakul a bokszring egyszerű helyből tárggyá, majd vizuális metaforává?

Gáspár Szilárd egy kis erdélyi településen, Lázári községben, Szatmár megyében nevelkedett. Mivel édesapja bokszedző volt, így korán elkezdte versenyszinten űzni ezt a küzdősportot, miközben művészeti tanulmányait is folytatta. Így mindig is foglalkoztatta, hogyan tudná a művészeti közegben is megmutatni azt az energiát, amit a sporttól kapott. Ez a két, egymástól eltérő terület párhuzamosan növekedett benne, míg végül megtalálta azt az időpontot és helyszínt, hogy együttesen formát öltsön, és ki tudjon bontakozni.”

Támogatóink: NKA, ELEVEN ŐSZ: Egy porta, egy művész, Újbuda

A kiállítás 2024. október 22-ig látható.

Initio Arts & Design

Ferenczy Bálint & Marie Tourre de Robien
https://www.initiofinearts.com/
https://www.instagram.com/initioartsanddesign/
https://www.facebook.com/initiofinearts
HU: +36 70 617 6281
FR: +33 67 549 9701

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.