esemény
Kovász | Önismereti foglalkozás felnőtteknek | Nagy Luca | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2024. szeptember 28. 16:00

web | http://femuz.hu

Önismereti foglalkozás felnőtteknek Nagy Luca meseterapeutával a Takarékos módi c. kiállításához kapcsolódóan. 18+
A népmesék szereplői jól kapcsolódnak a természethez, egy ritmusban élnek vele, mintha természetes ’élesztő’ erőt áramoltatnának egymással. A Ferenczy Múzeum Takarékos módi című kiállításához kapcsolódik egy görög mese, épp úgy, mint a hímzés a fali terítőhöz: átszövi, értékes részévé válik és bővíti mondandóját. Így nem csupán a környezettudatos emberi működésre hívja fel a figyelmünket a mesés program, hanem a gondolatok tudatos használatára. Megkeressük életünk kovászát, az ’élesztő’ erőt a tárlatban, megvizsgáljuk, mivel kellene takarékoskodni, akár elhagyni, ami a gondolati mintáinkat illeti. Körbejárjuk, mi tapad hozzánk, s az vajon gyarapít vagy elvesz belőlünk? Fókuszáltan járjuk körbe, vajon tudatosan választunk-e működési mintát a hétköznapjainkban? Mi mindent seperhetnénk ki a tudattalan működési birodalomból, ha lenne rálátásunk? Izgalmas tárgyak, eszközök tükröződnek vissza a régmúlt mezőjéből a gondolati mintáinkon keresztül a tárlatban és a mesében egyaránt. Mit kezdünk velük? Aki kíváncsi, nem öregszik meg, és aki kíváncsi, részt vesz a Múzeumi Mesék szeptemberi foglalkozásán.
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu
Belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.