esemény
SUB SOLE | Jámbor Zsóka, Geibl Kata | METU Galéria

megnyitó | 2024. szeptember 10. 17:00

a kiállítást megnyitja | Pettendi Szabó Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia szakjainak megbízott vezetője

a kiállítás bezárása | 2024. szeptember 23.

A kiállítás a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Művészet- és Designelméleti Intézetének Ökológia és művészet konferencia témájához kapcsolódva két művész munkáit mutatja be. 
 
Jámbor Zsóka a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója, 2024-es Quiltic címet viselő projektjében klorofill nyomat eljárással készült munkákat mutat be. Alkotásain a chili növény, a hozzá kapcsolódó ősi ábrázolások és a képet alkotó anyag elválaszthatatlan egysége jön létre. 
 
Geibl Kata 2019-es There is Nothing New Under the Sun című sorozata és 2021-ben megjelent azonos című fotókönyve a kapitalizmus hatásaival foglalkozik. Megrendezett fotói a populáris kultúra következményeit és szépségideálját tematizálják, közöttük a természethez, az emberi testhez és a képekhez fűződő viszonyunkat. 
 
Az esemény grafikáját Bodor Luca hallgatónk készítette.
Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.