esemény
BLOCKHEAD - a tér, a test, az ember | Tóth Boldizsár, Tóth Lala, Pap Róbert | Fiatal Képzőművészek Stúdiója - Stúdió Galéria

kurátor | Pszota Dalma

megnyitó | 2024. szeptember 12. 19:00

a kiállítás bezárása | 2024. szeptember 27.

A távoli jövőben az exponenciálisan növekvő népesség egy szerencsés fordulatnak köszönhetően totális, egyenlőségalapú társadalomban él. Az igazságos földosztást követően minden ember egy 58 x 58 cm-es területet birtokol a bolygó felszínéből. Az evolúciónak és a biotechnológiai fejlesztéseknek köszönhetően az emberi test tökéletesen alkalmazkodott a rendelkezésére álló terület méretéhez.
 
A távoli jövőben valaki felfedezi a Kr.u. 2000-es évek divatját. Úgy tűnik, sokan rajongtak egy azóta víz alá került, egykor New York nevű városért. A 21. századi furcsaságok divatossá válnak. A jövő embere szabálytalanul szabályos testét addigra ősi archetípusokkal borítja.
 
A távoli jövő múzeumában egymás mellé kerülnek a testek lenyomatait őrző kortárs ruhadarabok és a korábbi századok embereinek uniformizáló találmányai, melyek előrevetítik a mérték totális hatalomra kerülését.
 
Az ember arányokra épülő rendszereket hoz létre és egységre kényszeríti tökéletlen elméjét. Vajon lehet-e az ember mindennek mértéke? Mi történik ha (kartográfiai) mérték alapján szemléljük az embert?
 
A BLOCKHEAD egy spekulatív archeológiai tárlat mely idősíkokon és valóságokon keresztül azokat az arányrendszereket, hiteket és tévhiteket vizsgálja, amelyek alapján meghatározzuk saját magunkat és a körülöttünk lévő világot.
 
Finisszázs: 2024. 09. 27. 19:00
Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.