esemény
Megrendítő nyugalom | KŐ Virág festőművész és GÁLHIDY Péter szobrászművész kiállítása | KŐ Virág festőművész, GÁLHIDY Péter szobrászművész | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2024. szeptember 4. 18:00

a kiállítást megnyitja | Nagy Bence tanár

web | https://hegyvidekgaleria.hu/ev...

a kiállítás bezárása | 2024. szeptember 29.

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép

Megrendítő nyugalom
KŐ Virág
festőművész és GÁLHIDY Péter szobrászművész kiállítása

2024. szeptember 4. – október 4.

Első közös kiállításunk, kettőnk több mint negyedszázados kapcsolatának vizuális jegyzete is lehetne, de alkotói ritmusunk és lehetőségeink időbeli rendszertelensége csak találkozási pontjaink tapinthatatlan fátylába burkolódzva adhatnak erről számot. Jellemző, hogy a képek és a szobrok kerülik az emberi figura megjelenítését, mégis tapintható a jelenléte. A táj és az ember épített környezetének viszonya, a természeti fragmentumok és tárgyak világának hol harmonikus, hol diszharmonikus kapcsolata alapvetően az anyagi környezet spirituális átélésének közös forrásából fakad. Közösen csodálkozunk rá tájakra, hasonló tárgyakat fogunk, ízlésünk a kezdetektől együtt alakul.

A táj és a csendélet – ahogy a képeken, úgy a szobrokban –, akár egyszerre is feltűnhet. A tér, mely itt a művek által időlegesen tagolódik, elsősorban közös szellemi tér. Ahogy egy kép tere nem anyagi minősége magának a képnek, természetesen a szobor sem pusztán anyagában különül el terétől. A taktilis érzékelés és a látás, a fény és a föld együttes megragadása, a melankólia, mely a szépség anyagtalan időbelisége felett érzett szomorúság, számunkra nem elkülönülő fogalmak, cselekvési formák. Talán a figyelem erre való ráirányítása lehet ennek a kiállításnak az első feltáruló rétege.
/Gálhidy Péter/

Kiállításmegnyitó: 2024. szeptember 4. (szerda) 18:00
A kiállítást megnyitja: Nagy Bence tanár
Közreműködnek: Kéri Gábor (gitár) és Kéri Samu (basszusgitár)

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

//

Tárlatvezetés Kondor-Szilágyi Mária művészettörténésszel és a kiállító művészekkel:
2024. szeptember 25. (szerda) 18:00

A kiállításmegnyitón való részvétel és a kiállítás megtekintése díjtalan.
A tárlatvezetésen való részvétel 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával 500 Ft. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

A kiállítás megtekinthető 2024. szeptember 5-től október 4-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.