esemény
FÖLD !!! | Magyari Balázs | K. A. S. Galéria

megnyitó | 2024. augusztus 30. 18:00

a kiállítást megnyitja | Kállai Katalin

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2024. szeptember 20.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út. 9.

Térkép

Magyari Balázs: FÖLD !!!

Megnyitó: 2024. augusztus 30., péntek 18 óra
A kiállítást megnyitja: Kállai Katalin író, költő, az Új Írás főszerkesztője

A kód neve ismeretlen

A K.A.S. Galéria legújabb kiállítása soha nem látott dimenzióba vezet. A játékos képzelet ércesen komor univerzumába, ahol egy rejtélyes birodalom súlyos fémtárgyainak a maradványai tűnnek fel, hátterükben a gomolygó világegyetem fölfedezetlen tájainak lágy tónusú akvarelljeivel. Magyari objektumai nem a tudományos fantasztikum határát feszegetik, sokkal inkább – tényleges – létezésünk töredékes motívumai, melyek a képzelet valóságából születtek és csak képzeletünk egészítheti valósággá őket.

Valójában mintha nem is plasztikák lennének, hanem egy ismeretlenségében ismerős univerzum kicsinyített tárgyai, melyek e formájukban is monumentálisak – makett mivoltukban is a maguk grandiózus mivoltával tüntetnek. De vajon megfejthető-e Magyari egyedülálló világa? Van-e a megfejtésre kód? Megoldható-e a rejtély, amely egy végtelenített idősíkra vezet? Az ősi kultúrákba kódolt jövő rejtélye.... Annak a világnak a talánya, amelyben föloldódik az idő?... A megoldás – ha van ilyen – a legkifinomultabb, legodaadóbb érzékeinkben rejlik. A kód neve e pillanatban ismeretlen.

A művészről:

Magyari Balázs a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán Farkas Ádám mesternél végzett. A Marosvásárhelyről kiskamasz korában áttelepült művész – túl a pihekönnyű akvarelleken – grandiózus fémszobraival vált ismertté. Munkáinak különlegessége, hogy állandó párbeszédben állnak egymással. Nem magányos tárgyak, sokkal inkább egy ismeretlen univerzum összetartozó rekvizítumai. Egy olyan világé, amely a múltat köti össze a jövővel a mindent magába olvasztó, folyamatos jelenben. Amely egyszerre ismerős és idegen, tragikus és fájdalmasan örömteli, titokzatos és távoli, ám – ha hagyjuk, hogy a legmélyebb ösztöneinkig hatoljon – otthonos és érzelemteli.

A kiállítás megtekinthető: 2024. szeptember 20-ig.

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
(nyitvatartás: szerda, csütörtök, péntek 15:00 - 18:00)
Tel.: +36 20 986 8601
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria
kasgaleria.hu

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.