esemény
Inter | Kontor Enikő, Nádor Tibor | ARTUS – KAPCSOLÓTÉR

megnyitó | 2024. május 21. 18:30

a kiállítást megnyitja | Kicsák Lóránt filozófus

a kiállítás bezárása | 2024. junius 11.

Az Artus Tavasz kiállítása
„a szubjektum-objektum kérdése az inter-szubjektivitás kérdése a Természet kérdése”
Merleau-Ponty: A látható és a láthatatlan
„Ahol már nem is az én és a másik egymásban való »megtestesülés«-e [incorporation] a tét, hanem az én és a másik és a dolgok »átterjeszkedés«-e [empiètement] egymásba.” Merleau-Ponty: La Nature
 
Évek óta foglalkoztat minket, hogy egy közös kiállítás keretében megvizsgáljuk, milyen viszonyok megteremtése lehetséges munkáink között. A tárgyak feltételezett, megsejtett reflektív viszonyba állíthatósága mellett vagy ellenére nem magától értetődő ennek a vállalkozásnak a sikere. A siker alatt ez esetben azt értjük, hogy az adott tér kondíciói között a műveknek megtaláljuk-e egy olyan együttállását a látvány összességében, ami képes a tárgyak műtárgyként való befogadását, értelmezését új rétegekkel gazdagítani. Az alapvető felvetésünk, hogy mielőtt a tárgyainkat megneveznénk képként, plasztikaként. mindenek előtt a tárgykultúra részének tekintjük. A tárgykultúra részének, de a tárgykultúra egy speciális területének. Hogy mi ez a specialitás, van-e érvényessége annak a meghatározásnak, hogy műtárgy, pont ezek azok a kérdések, amiket magunknak is felteszünk folyamatosan tevékenységünk közben, és ennek a kiállításnak létrehozásakor is.
 
A kiállítás hétköznapokon 12:00–18:00 óráig, valamint az Artus Stúdió színházi programjainak idején, ettől eltérő időpontokban a tárlat előzetes egyeztetést követően tekinthető meg.
 
Bejárat a megnyitó estéjén a Sztregova utca 7. és Sztregova utca 1. felől egyaránt. Továbbiakban, a megnyitó utánai napokban kizárólag Sztregova utca 1. felől közelíthető meg a galéria.
 
A kiállítás kapcsán köszönetet szeretnénk mondani Bödi Imrének, Forrai Ferencnek, Kicsák Lórántnak, Pörczi Zsuzsának figyelmükért, támogatásukért, odaadásukért és az Artus Stúdiónak a kiállítás befogadásáért.
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.