esemény
Nagy mesterek, életművek II. | Albrecht Dürer – Az északi reneszánsz polihisztor | Gimesy Péter művészettörténész, Albrecht Dürer | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2024. május 30. 19:00

web | https://hegyvidekgaleria.hu/ev...

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép

Nagy mesterek, életművek II.
Albrecht Dürer – Az északi reneszánsz polihisztor

Gimesy Péter legújabb művészettörténeti előadás-sorozatában a legismertebb festők életművével foglalkozik. Olyan mesterek művészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik hatással voltak már saját korszakukra is, és hírnevük a mai napig fennmaradt. Az előadó a hagyományos művészettörténeti korszakok jelentősebb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik. Az előadások során az előzménynek tekinthető, és a korszakolást gyakran megkérdőjelező, kevésbé ismert példák is bemutatásra kerülnek, de szó lesz a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátteréről, valamint a képi nyelv változásairól is.

A második előadás Albrecht Dürer (1471–1528) művészetével foglalkozik, akinek a neve egyet jelent az északi reneszánsz művészet kiteljesedésével, amely egybeesik a német reformáció korával is. Gimesy Péter erről a különleges és sokszor ellentmondásos, zaklatott művészettörténeti korszakról ad áttekintést, párhuzamba állítva Dürer művészetét az itáliai reneszánsz művészettel.

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus

> Időpont: 2024. május 30. (csütörtök) 19:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Kép // Albrecht Dürer: Önarckép, 1500; Alte Pinakothek, München. Forrás: Wikimedia Commons

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.