esemény
Tiéd itt a tér (vol 11.) Lépj távolabb, s figyelj | Venyige Kata, Ágh Evelin | Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ

megnyitó | 2024. március 5. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi János u. 1-3.

Térkép

Hogy néz ki a titok? Nekem néha a titok olyan, mint egy jó zeneszám. Olyan izgalmas, hogy legszívesebben megmutatnád mindenkinek, hogy hallgassa meg, ugyanakkor megtartanád csak magadnak, hogy csak a tied maradjon. Van, hogy talán szégyellsz valamit, de mégis megosztanád mással, hogy könnyíts a lelkeden. Olyan is van, hogy a titkod egy vágy, amit még magadnak sem mersz bevallani.

Gyere el és hozd magaddal a titkod. Nem kell, hogy felfedd előttünk, viszont arra kérünk, hogy válassz neki egy egyszerű szimbólumot. Képzeld el a titkod: Milyen a színe? Milyen a formája? Milyen az érintése? Ha megvan, egy különleges technikával fogjuk vászonra helyezni, szó szerint. Sok-sok színű és textúrájú textilt apró négyzetekre vágunk, majd megkomponáljuk a “titkos tárgy” sziluettjét úgy, hogy azt csak te tudd pontosan mit ábrázol. Ún. pixel art technikából inspirálódva elhomályosítva jelenítjük meg, így csak a színek és sok lépés távolság segíthet felismerni, hogy mit is ábrázolhat a képed.

Amennyiben van olyan felesleges textiled, amelyet szívesen elhoznál a workshopra, hogy belekomponálhasd az alkotásba, azt szívesen vesszük. (Egyszínű, kevésbé mintás szerintünk szerencsésebb, viszont bármilyen összetételű, textúrájú anyag jöhet.)

Várunk szeretettel!

Venyige Kata és Ágh Evelin 2017-ben alapították a Yölanda pólómárkát Debrecenben. A brand fókuszában egy titokzatos lány, Yolanda személye állt; testének formáit minimalista dizájnban, natúr színekkel jelenítették meg ruhadarabokon, fényképeken, vagy olykor kerámiák formájában. A lányok 2022-ig aktívan tevékenykedtek a ruhák; a dizájn világában, most pedig egy textil-kép workshopot tartanak a rendezvénysorozatunk keretein belül.

A Tiéd itt a tér programunkról:

A MODEM kéthetente jelentkező programsorozata lehetőséget nyújt olyan debreceni civilek, egyetemisták, pedagógusok, kreatívok, a város kulturális életében résztvevők számára, akik szívesen szerveznének valamilyen kulturális eseményt.

Helyszín: MODEM fogadótér

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges a don.tamas.milan@modemart.hu címen

Bővebb információ a modemart.hu oldalon.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.