esemény
SZEMTŐL SZEMBEN A HÉTKÖZNAPI SZUPERHŐSÖK | Élményakadémia | Kesztyűgyár Közösségi Ház

kurátor | Élményakadémia

megnyitó | 2024. február 22. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2024. március 16.

cím | Kesztyűgyár Galéria - Kesztyűgyár Közösségi Ház

Térkép

A kiállítással célunk, hogy a látogatók közelebb kerüljenek és betekintést nyerhessenek fiatal hétköznapi szuperhősök életébe, kihívásai, gondolataiba…
S hogy kik ezek a szuperhősök?
Olyan nemzetközi - sokszor nehéz körülmények között nevelkedő - fiatalok, akik az elmúlt egy évben 6 önkéntes akciót valósítottak meg Európa-szerte, hogy - ha csak kicsivel is, de - jobbá tegyék a világot.
S sokszor rejtőzködő szuperhősök azok az ifjúsági munkások is, akik szívüket-lelküket beleadva támogatják a fiatalokat abban, hogy észrevegyék: mindenkiben ott a szupererő, amivel megtalálja a kiutat a legnehezebb helyzetből is.
A kiállítással célunk az is, hogy növeljük a társadalom tudatosságát és megértését a fiatalok, köztük a legsérülékenyebb, nehéz sorsú fiatalok és a velük dolgozó ifjúsági munkások értékei, kvalitásai és szükségletei tekintetében.
A kiállítás a YOUTH+ projekt keretében valósul meg (ebben az Élményakadémia koordinálásával 4 szervezet vesz részt: Outward Bound Romania (RO), ViaKreaktion (DE), MARTA Centrs (LV)).
A projekt célja: fiatalok (főként nehéz sorsú fiatalok) és a velük foglalkozó ifjúsági munkások támogatása abban, hogy önkéntes alapú nem-formális oktatási programokkal támogassuk a fiatalok fejlődését - akik önszerveződő csoportokat hoznak létre, saját projekteket valósítanak meg önmaguk és környezetük támogatása érdekében.
A projekt és a kiállítás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.