esemény
Tárlatvezetés irodalommal - Juhász Anna és Kovács Krisztina tárlatvezetése Françoise GILOT: Felszálló Főnix c. kiállításán | Juhász Anna, Kovács Krisztina | Műcsarnok

megnyitó | 2024. január 6. 15:00

web | https://www.mucsarnok.hu/progr...

cím | Műcsarnok

Térkép

Programunkra minden jegy elkelt!

 

Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser és Kovács Krisztina, a kiállítás kurátorának, a Várfok Galéria művészeti vezetőjének tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán.


A Műcsarnok kiállítása a művész Európában valaha megrendezett legátfogóbb bemutatkozásának tekinthető. Az egészen korai, még a pályaindulást reprezentáló művektől kezdve az életmű kései szakaszát jelentő 2016-os papírmunkáig Gilot főbb korszakai, témái és sorozatai mind felvonulnak. Olyan meghatározó momentumai villannak fel az életműnek, mint a kezdeti, még a Picasso mellett töltött időszakából származó drámai önarcképe, a legendás párizsi Mourlot-műhelyben készített egyik első litográfiája, a ’80-as évek monumentális lebegővásznai, vagy a ’90-es évek kiemelkedő fontosságú sorozatának, a Vándornak a darabjai, melyek hosszú idő után újra együtt láthatók. A tárlat a Rozsda Endréhez fűződő megindító barátságának is emléket állít, hiszen ennek a rendkívüli kapcsolatnak köszönhető Gilot Magyarország iránt érzett szeretete, kötődése és az elmúlt évtizedekben a magyar művészeti színtéren való jelenléte. Utóbbinak méltó bizonyítéka, hogy a Műcsarnok szinte teljes kiállítási anyaga magyar magángyűjteményekből kölcsönzött művekből jött létre.


A kiállításról bővebben: https://mucsarnok.hu/gilot


jegyár: 3500 Ft
Biztosítsa helyét helyszíni vagy online jegyelővétellel: https://jegymester.hu/production/60641/mucsarnok-tarlatvezetes-irodalommal-juhasz-anna-es-kovacs-krisztina-tarlatvezetese-francoise-gilot-felszallo-fonix-c-kiallitasan/6000713

Szakmai jegy (3000 Ft) a helyszínen kapható.

A kiállítás a kísérőprogramok ideje alatt csak programjeggyel látogatható.

Az exkluzív programokra, így a jelen programra sem érvényes a Műcsarnok éves belépőkártya.
Az éves belépőkártyával rendelkezőknek helyszíni elővételes vagy normál jegyvásárlás esetén 30% kedvezményt biztosítunk.


fotó: Falus Kriszta (Juhász Anna)
fotó: Vogt Gergely (Kovács Krisztina)

 

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.