esemény
Everything We Do Is Really, Really Brilliant | Driton Selmani | Kahan Art Space Budapest

kurátor | Hana Ostan Ožbolt

megnyitó | 2023. november 9. 19:00

a kiállítás bezárása | 2023. november 30.

Driton Selmani (sz. 1987 Koszovó, Pristinában él és dolgozik) a körülötte megtestesült társadalmi, politikai és kulturális témák képződményeinek dekonstruálásával közelíti meg az észlelt valóság gondolatát. Fiatal korában azt mondták neki, hogy egy már nem létező országot imádjon, ami miatt szkeptikus lett minden állítólagos valósággal szemben. Később ezt hasznos eszközként használta arra, hogy hiedelmeit vizuális műalkotásokká rekonstruálja. 1999-ben a régi szimulákrumokat (látszólagosságokat) új szimulákrok
váltották fel; egy korábbi tér díszeit felújították, hogy új jelentésekkel és új bizonytalanságokkal is kibontakoztathassák. Selmani a „folyamatban lévő esemény” nézőjeként állítja szembe-, de inkább színészként pozícionálja magát, aki személyes történetei, meggyőződései és kétségei alapján mutatja be előadásait.
 
Kurátor: Hana Ostan Ožbolt (sz. 1991 Szlovénia, Bécsben él és dolgozik) művészettörténész, független kurátorként, íróként és előadóként dolgozik. 2018-tól az ULAY Alapítványnál dolgozott, ahol 2019-2023 között annak igazgatója volt. A bécsi Artforum munkatársa. Vendégprofesszor a die Angewandte, Universität für angewandte Kunst Wien-en.
Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.