esemény
Gábor Palotai: COSMOS / Könyv – Film – Digitális nyomatok | PALOTAI Gábor | ISBN könyv+galéria

kurátor | -

megnyitó | 2023. október 3. 18:00

a kiállítást megnyitja | -

web | https://fb.me/e/4xZPDvlIN

a kiállítás bezárása | 2023. október 27.

cím | ISBN könyv+galéria

Térkép

Gábor Palotai: COSMOS / Könyv – Film – Digitális nyomatok
2023.10.03 - 10.27.
Megnyitó: október 3. (kedd)18:00
Palotai Gábor kiállítása a világűr egy sajátos grafikai vízióját mutatja be, ahogy a művész bolygókat, galaxisokat, holdakat és csillagokat változtat absztrakt művészeti objektumokká. A képek fehér és fekete színű, intenzív mintázatú körökből állnak. A körök különböző méretűek, és egyedi mintázatuk alakítja ki a széleket. A markáns optikai hatásnak köszönhetően minden kör belsejének önálló identitása van, és mégis sorozatként kapcsolódik a többihez. Ez a mechanizmus a lentikuláris lemeznek köszönhetően a COSMOS című kötet borítóján is megfigyelhető. A sorozat legfontosabb üzenete, hogy mindenki saját kozmoszt képvisel. A kontrasztos színekben pompázó minták grafikai ritmust teremtenek; a körök mintha duzzadnának, zsugorodnának és pörögnének. A bonyolult grafikai megoldások elmélkedésre hívnak, a külső világűrt kiterjesztve belső életünkre. Az optikai illúziók a képzelet számára nyitottak: Te vagy a saját kozmoszod!
A COSMOS című könyv és a képek 2019-ben elnyerték a Red Dot Design Award díjat.
További információ:
gaborpalotai-art.com
gaborpalotai.com
wikipedia: Gábor Palotai
Helyszín: ISBN könyv+galéria, 1084 Budapest, Víg utca 2.
Nyitvatartás: K-P 12-18:00, Szo 14-18:00
www.isbnbooks.hu

//
Gábor Palotai: COSMOS / Book – Film – Digital prints
03.10-27.10.2023.
Opening: 6pm, 3rd October 2023.
In this exhibition Gábor Palotai displays a distinct graphic vision of outer space.
He turns planets, galaxies, moons, and stars into an abstract art. The art works consist of circles with intense patterns in white and black. The circles are differently sized and have their own patterns shaping the edges of their circles. The effect is striking: each circle has its own identity from within and yet relates to another. This is also highlighted on the book cover, where the lenticular shows two images in one. The artworks put forward that everybody represents his and her own cosmos. The patterns in contrasting colors create a graphic rhythm that seem to make the circles swell, shrink and spin. These intricate graphic patterns invite to contemplation and extend outer space into your inner life. The optical illusions open for imagination: You are your own cosmos!
The book COSMOS and images are the winner of the Red Dot Design Award.
More info:
gaborpalotai-art.com
gaborpalotai.com
wikipedia: Gábor Palotai
Location: ISBN books+gallery (1084 Budapest, Víg utca 2.)
Opening hours: Mon-Fri:12-6pm, Sat: 2-6pm
https://www.isbnbooks.hu/

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.