esemény
KÜLFÖLDÖNKÍVÜLI CSAVARGÁSOK | Szilágyi Kornél (Igor Buharov) | Kassák Múzeum

megnyitó | 2023. október 5. 18:00

web | https://kassakmuzeum.hu/hu/ese...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

SZILÁGYI KORNÉL (aka Igor Buharov) tárlatvezetése

A kísérleti filmesként ismert, de a képzőművészet és zene területén is alkotó Igor és Ivan Buharov szerzőpárosnak 'Minket anarchistákat nem nyugtalanítanak morálgiliszták' címmel nyílt június 22-én egyéni kiállítása a Kassák Múzeumban. Új munkájuk középpontjában Szittya Emil, a sokoldalú avantgárd művész (író, költő, festő, lapkiadó) és anarchista nézeteket valló csavargó áll, aki a fiatal Kassák Lajosra is komoly hatással volt a századelőn.

“Hogyan kerülhetünk kapcsolatba egy több mint száz éve született avantgárd művésszel (író, költő, festő, művészettörténész, lapkiadó) akár az álmok, akár a dada alkotói módszerének segítségével? Miért érezzük fontosnak Szittya Emil szellemének életben tartását és mi a személyes, elképzelt, vagy időugrással megélt viszonyunk vele?”  Igor Buharov tárlatvezetésén megtudjuk mit üzen a mának a Szittya “sugallatára” forgatott, az ő szellemében létrehozott film installáció.


Belépőjegy: 1500,- Ft
Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu

További tervezett alkalom:
2023. október 28. szombat 18:00-tól
FINISSZÁZS: koncert-performansz és kurátori tárlatvezetés

IDEÁLIS ANARCHISTÁK - Művészet és politika Szittya Emil és a Buharovok szemszögéből - ERDŐDI KATALIN kurátori tárlatvezetése

A tárlatvezetést követően a JÓ VÉLEMÉNY ANARCHISTA PÁHOLY búcsúztatja a kiállítást:
19 órától: ANTIMILITARISTA ÁLOMVADÁSZAT - koncert-performansz

Igor & Ivan Buharov: 'Minket anarchistákat nem nyugtalanítanak morálgiliszták', Kassák Múzeum, 2023. október 29-ig.
 


+++
A Kassák Múzeum a Szentlélek téri autóbusz pályaudvarról és az Árpád-hídon lévő villamosmegállótól gyalog 1 perc, a Flórián térről 4-5 perc alatt érhető el. A Batthyány tér vagy Szentendre felől érkező H5 HÉV-vel a Szentlélek térnél kell leszállni. Az Óbudai Fő téren, a Zichy-kastély első emeletén található a Kassák Múzeum kiállítótere. Kevesebb jelenjen meg
Budapest

 

 

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata