esemény
Szeretettel meghívjuk a 2023. szeptember 21-én, csütörtökön 17:00-kor megrendezésre kerülő BMN Kortárs 2023 csoportos kiállítás megnyitójára a Széphárom Közösségi Tér termeibe. 
 
A kiállításmegnyitó egyben a XIII. Belvárosi Művészeti Napok programsorozat ünnepélyes megnyitója is.
Az esteményt megnyitja: Szentgyörgyvölgyi Gábor - Belváros Lipótváros V. Kerületi Önkormányzat - Kulturális Bizottság Elnöke 
A kiállítást megnyitja: Rieder Gábor -  kurátor, művészettörténész 17:00 órai kezdéssel.
 
A Belvárosi Művészeti Napok, mely Budapest, Belváros-Lipótváros V. kerületi Önkormányzatának kulturális rendezvénysorozata, melynek nagyszabású megnyitó eseménye, a BMN kortárs művészeti kiállítás megnyitója. A kiállítás sorozat minden évben a Széphárom Közösségi tér falai között kerül megrendezésre. A BMN kortárs kiállítás sorozat immár negyedik alkalommal mutatja be a Budapest belvárosában tevékenykedő művészek alkotásait, amely egyfajta keresztmetszetét adja a kortárs magyar képzőművészet aktuális helyzetének, irányzatainak, trendjeinek, illetve a különböző generációknak és eltérő megközelítéseknek. A tárlat mind a kerületben élők, mind a szélesebb közönség számára nyújt betekintést helyi értékekbe képzőművészet eszközeivel. A kiállítás anyaga amellett, hogy lokális meghatározottság szerint válogatott művészekből áll, mégis a korszakokat egyesítő szintézissé válik, és komplex kortárs képzőművészeti prezentáció jelleget kap. Jelen van
és remekül működik együtt a térben a mindig aktuális, a konvencionális technikákat alkalmazó festészet, a hagyományos szobrászat, és a művészet identitását, és az új nyelvet kereső újkonceptualitás. Itt van a társadalmi nyilvánosságot követelő emlékezet-kritika, az ökotudatos gondolkodás, és az identitáskereső univerzális esztétikára törekvő kétdimenziós és a térbe kilépő nonfiguráció is. Így a válogatásból kiolvashatóak az utóbbi évtizedek markáns változásai.
 
A hagyományteremtés szándékával megvalósuló rendezvény célja, hogy a kerület kortárs alkotóinak platformot biztosítson alkotásaik bemutatására, ezzel is elősegítve a helyi művészeti színtér további élénkítését, a különböző művészgenerációk közötti dialógus megteremtését, valamint a közönséggel való szorosabb kapcsolat erősítését.
 
Köszönjük szponzorainknak támogatásukat, illetve az eseményünk programját szinesbítő 
Zenei fellépő: VSK (Varga Simon Kristóf) Duka Elemér és a Gipsy Chamber Orchestra
 
A belépés ingyenes. Megtekinthető: Szerda - Vasárnap: 10-18 óráig
 
A kiállítás támogatói: Belváros Lipótváros Önkormányzata,  Magyar Művészellátó, Pauker Nyomda, Dúzsi Szekszárd, Aranytíz Művelődési Ház, Széphárom Közösségi tér, Lindt, Budapest Contemporary, Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA)
 
Social media felületek: 
 
 
Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.