esemény
Mediating Time and Charm kiállításmegnyitó | Antalka Zsófia, Kádár Emese, Káldi Katalin, Kortmann Járay Katalin, Keresztes Zsófia, Nyíri Orsolya | Q Contemporary Budapest

kurátor | Zsikla Mónika

megnyitó | 2023. szeptember 21. 18:00

a kiállítás bezárása | 2023. november 25.

cím | 1062 Budapest, Andrássy út 110.

Térkép

Mediating Time and Charm
kiállításmegnyitó
2023.09.21. 18:00


Sok szeretettel várunk mindenkit a következő csoportos kiállításunk megnyitójára.

Kiállító művészek: Antalka Zsófia, Káldi Katalin, Kádár Emese, Keresztes Zsófia, Kormann Járay Katalin, Nyíri Orsolya

kurátor: Zsikla Mónika
grafikai arculat: Regős Benedek

A Mediating Time and Charm című kiállítás a kortárs képzőművészet eszközeivel reflektál a fraknói Esterházy-vár kincstárának egyes műremekeire.
A burgenlandi Rozália-hegység nyúlványán álló Fraknó vára – rendszerint Kunst- und Wunderkammer jelzővel illetett – csodakamrája az egyik legrégebbi, évszázadok óta érintetlen állapotban megmaradt kuriozitás-kabinet.

A kiállítás nem titkolt szándéka, hogy a kortárs alkotók által kiválasztott történeti műtárgyak és a kiállításra készült reflexiók mintegy párbeszédbe elegyedjenek a kiállítóterekben. A történeti és a kortárs műtárgyak között kibontakozó dialógus pedig – amellett, hogy ritka és érdekes együttállásokat eredményez- jól illeszkedik az Esterházy Art Echo azon törekvéséhez is, amely a régmúlt és a jelen, a hagyományos és a kortárs megközelítések közötti híd megteremtésével a generációk közötti kapcsolatok fontosságát hangsúlyozza. A kulturális projektek támogatásával az Esterházy Magyarország Alapítvány a történeti Esterházy-család kultúratámogató hagyományait folytatja, miközben a híres család határokon átívelő szellemi örökségét, kulturális kisugárzását is ébren tartja Kelet-Ausztriában és a Pannon-térségben.
A kiállítás a Q Contemporary, az Esterházy Privatstiftung és az Esterházy Magyarország Alapítvány együttműködésében jött létre.

A kiállítás megtekinthető 2023. 09.22 - 11.25. között

Nyitvatartás:
szerda - szombat 12:00 - 18:00
1062, Budapest
Andrássy út 110.

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.