esemény
STAFÉTA - A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása | Molnár Imre bőrműves iparművész, Szenes István, Árendás József, Geszler Mária, Tóth Tibor Pál, és még sokan mások | Pesti Vigadó

kurátor | Sára Ernő tagozatvezető

megnyitó | 2023. szeptember 15. 17:00

a kiállítást megnyitja | Keppel Márton művészettörténész, Sára Ernő tagozatvezető

web | https://vigado.hu/programok/-/...

a kiállítás bezárása | 2023. november 19.

cím | Pesti Vigadó

Térkép

A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása

Az MMA azzal a szándékkal szervez „bemutatkozó” tárlatot tagjai számára, hogy a nagyközönség fogalmat alkothasson az elmúlt egy évtized iparművészeti és tervezőművészeti intézményes keretek változásáról. A kiállítás előzménye a 2014-ben megrendezett NÉV–JEGY című kiállítás, amelynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. A 2023-as kiállítás célja az eltelt időszak eseményeinek és személyi összetételében bekövetkezett alakulásoknak nyomon követése.

A kiállítás koncepciója a köré a gondolat köré épül, hogy a tagozat minden akadémikusa egy általa kiválasztott művésszel közösen kerül egy „szellemi–esztétikai” egységbe, ahol az akadémikus mintegy stafétát adja át szellemi örökségét a következő generáció képviselőjének. Ennek értelmében 39 akadémikus és több mint 40 akadémiai tagsággal nem rendelkező képző-, ipar- és tervezőművész munkája ad pillanatnyi látleletet a tagozat aktuális helyzetéről és jövőbeli törekvéseiről. A tárlat fókuszában a kézműves iparművészet és a funkcionális tervezőművészet megvalósult alkotásai állnak.

A kiállítás kurátora: Sára Ernő, az MMA-ITT tagozatvezetője

Grafikai tervezés: Árendás József, az MMA rendes tagja

Belsőépítészet és kiállítás rendezés: Szenes István, az MMA rendes tagja

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat

***

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között tekinthetőek meg.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.