esemény
STAFÉTA - A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása | Molnár Imre bőrműves iparművész, Szenes István, Árendás József, Geszler Mária, Tóth Tibor Pál, és még sokan mások | Pesti Vigadó

kurátor | Sára Ernő tagozatvezető

megnyitó | 2023. szeptember 15. 17:00

a kiállítást megnyitja | Keppel Márton művészettörténész, Sára Ernő tagozatvezető

web | https://vigado.hu/programok/-/...

a kiállítás bezárása | 2023. november 19.

cím | Pesti Vigadó

Térkép

A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása

Az MMA azzal a szándékkal szervez „bemutatkozó” tárlatot tagjai számára, hogy a nagyközönség fogalmat alkothasson az elmúlt egy évtized iparművészeti és tervezőművészeti intézményes keretek változásáról. A kiállítás előzménye a 2014-ben megrendezett NÉV–JEGY című kiállítás, amelynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. A 2023-as kiállítás célja az eltelt időszak eseményeinek és személyi összetételében bekövetkezett alakulásoknak nyomon követése.

A kiállítás koncepciója a köré a gondolat köré épül, hogy a tagozat minden akadémikusa egy általa kiválasztott művésszel közösen kerül egy „szellemi–esztétikai” egységbe, ahol az akadémikus mintegy stafétát adja át szellemi örökségét a következő generáció képviselőjének. Ennek értelmében 39 akadémikus és több mint 40 akadémiai tagsággal nem rendelkező képző-, ipar- és tervezőművész munkája ad pillanatnyi látleletet a tagozat aktuális helyzetéről és jövőbeli törekvéseiről. A tárlat fókuszában a kézműves iparművészet és a funkcionális tervezőművészet megvalósult alkotásai állnak.

A kiállítás kurátora: Sára Ernő, az MMA-ITT tagozatvezetője

Grafikai tervezés: Árendás József, az MMA rendes tagja

Belsőépítészet és kiállítás rendezés: Szenes István, az MMA rendes tagja

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat

***

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között tekinthetőek meg.

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.