esemény
Boldog kutyák | Pócsik Andrea, Thury Lili | Kesztyűgyár Közösségi Ház

kurátor | Pócsik Andrea

megnyitó | 2023. október 3. 18:00

web | https://fb.me/e/6wHmCWrBs

a kiállítás bezárása | 2023. október 12.

cím | Kesztyűgyár Galéria - Kesztyűgyár Közösségi Ház

Térkép

A Kesztyűgyár Galéria kiállítása mindannyiunk hétköznapjait érintő kérdéssel foglalkozik, hiszen a fővárosban korábban is sok kutya élt, ám a COVID-19 járvány óta tapasztaljuk, kutatásokból is tudjuk: számuk alaposan megszaporodott, és folyamatosan nő.
Amikor ebtársat választunk, gondolunk-e a magán- és köztereink alkalmasságra, a fajta vagy keverékeknél a fajtajelleg sajátos igényeire? Mikor és hol boldogok igazán a kutyáink?
A kutatásalapú kiállítás a kutyatartás történeti és jelenkori, nagyvárosi és kifejezetten józsefvárosi sajátosságait is bemutatja. Bízunk benne, hozzájárul a közlési kedvhez, és a tárlat nyomán elinduló gyűjtés a folyamatosan gyarapodó Józsefvárosi Múzeumot gazdagítja majd.
Kurátor: Pócsik Andrea
Arculat, grafika: Thury Lili
Háttérkutatás: Papp Gergely és Pócsik Andrea
Galéria munkatárs: Lődi Virág
Helyszín: Kesztyűgyár Galéria (1084 Budapest, Mátyás tér 15.)
A kiállítás megnyitója: 2023. 10. 03 - 18:00
A kiállítás látogatható 2023.10. 04 - 2023.10. 20 -ig, minden hétköznap a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyitvatartási idejében!
A kiállítás a Józsefvárosi Múzeummal együttműködésben valósul meg.
Külön köszönet: Állatorvostudományi Egyetem Hutÿra Ferenc Könyvtár, Levéltár és Múzeum, Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Iroda, Nemzeti Filmintézet, Pápa téri kutyások csoportja, ZöldEb Egyesület

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata