esemény
Boldog kutyák | Pócsik Andrea, Thury Lili | Kesztyűgyár Közösségi Ház

kurátor | Pócsik Andrea

megnyitó | 2023. október 3. 18:00

web | https://fb.me/e/6wHmCWrBs

a kiállítás bezárása | 2023. október 12.

cím | Kesztyűgyár Galéria - Kesztyűgyár Közösségi Ház

Térkép

A Kesztyűgyár Galéria kiállítása mindannyiunk hétköznapjait érintő kérdéssel foglalkozik, hiszen a fővárosban korábban is sok kutya élt, ám a COVID-19 járvány óta tapasztaljuk, kutatásokból is tudjuk: számuk alaposan megszaporodott, és folyamatosan nő.
Amikor ebtársat választunk, gondolunk-e a magán- és köztereink alkalmasságra, a fajta vagy keverékeknél a fajtajelleg sajátos igényeire? Mikor és hol boldogok igazán a kutyáink?
A kutatásalapú kiállítás a kutyatartás történeti és jelenkori, nagyvárosi és kifejezetten józsefvárosi sajátosságait is bemutatja. Bízunk benne, hozzájárul a közlési kedvhez, és a tárlat nyomán elinduló gyűjtés a folyamatosan gyarapodó Józsefvárosi Múzeumot gazdagítja majd.
Kurátor: Pócsik Andrea
Arculat, grafika: Thury Lili
Háttérkutatás: Papp Gergely és Pócsik Andrea
Galéria munkatárs: Lődi Virág
Helyszín: Kesztyűgyár Galéria (1084 Budapest, Mátyás tér 15.)
A kiállítás megnyitója: 2023. 10. 03 - 18:00
A kiállítás látogatható 2023.10. 04 - 2023.10. 20 -ig, minden hétköznap a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyitvatartási idejében!
A kiállítás a Józsefvárosi Múzeummal együttműködésben valósul meg.
Külön köszönet: Állatorvostudományi Egyetem Hutÿra Ferenc Könyvtár, Levéltár és Múzeum, Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Iroda, Nemzeti Filmintézet, Pápa téri kutyások csoportja, ZöldEb Egyesület

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.