esemény
Utazás a Belső Gyermekhez imagináció Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológussal | Mayer Éva | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2023. szeptember 21. 18:00

web | https://hegyvidekgaleria.jegy....

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép

Utazás a Belső Gyermekhez imagináció Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológussal
Mayer Éva képzőművész kiállításához kapcsolódóan


Az imagináció a latin imago szóbó ered, jelentése: kép, hasonmás, látszat.  A pszichológiában az imagináció egy olyan eljárás, mely során a korábban érzékszerveinkkel már érzékelt jelenségeket éli újra az elme új kontextusban, szakember kísérésével. Relaxált állapotban belső képeket hívunk elő strukturált módon, illetve az adott témához igazítva. A pszichés folyamatok alakot öltenek, a tudattalanunk sokszor szimbólumokkal üzen. A képalkotás során az élményeink tudatosulnak, így fejlődéshez, nagyobb fokú egészséghez vezetnek. A megengedő, befogadó viszonyulás során megtörténhet a saját válaszok megtalálása, a mély belátás, és az erő megérkezése a kívánt változáshoz. 

Mayer Éva képzőművész „Imaginációs gyakorlatok” című kiállításához kapcsolódóan – egy rövid beszélgetést követően – a kiállítótérben Elekes-Czaga Orsolya vezetésével kiscsoportban, biztonságos, intim légkörben a Belső Gyermeket hívó imaginációval lesz lehetőség dolgozni a képzeletünkben előhívódó gyógyító képek segítségével. A mindannyiunkban ott élő kicsi énünkkel, a Belső Gyermekkel való kapcsolatfelvétel, értő-érző odafordulás segíthet egy lépést tenni jelenlegi elakadásaink oldásában, álmaink valóra váltásában. 

//

Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológus csaknem harminc éve foglalkozik a lélektani segítségnyújtással, pszichiátriai munkája mellett gyerekekkel is dolgozott. Férjével közös kutatási területe az ősi gyógyító rítusok, szertartások alkalmazása a jungi pszichológiával karöltve, ami egy imaginatív technika kidolgozását jelentette az akadémikus gyógyításban. Gyermekei érkezéséig az utóbbi években magánrendelés keretein belül fogadta a klienseket.

Időpont: 2023. szeptember 21. (csütörtök) 18:00–19:30

Közreműködők: Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológus és Mayer Éva képzőművész

Maximális létszám: 20 fő

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programokon való részvétel 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak 200 Ft. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményekre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép //
Mayer Éva: Terra incognita XI., 2021; egyedi vegyes technika, 58 
× 67cm

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!