esemény
Változó nézőpontok | Hajnal Gabriella, Kass Eszter, Poroszlai Eszter | The Space

megnyitó | 2023. augusztus 30. 18:00

a kiállítás bezárása | 2023. szeptember 29.

Szabó Lajos filozófus megfogalmazása szerint „a valóság perspektívákban van adva.” Mászóval, nincs egy kitüntetett nézőpont, csak a nézőpontok sokasága, a perspektívák sorozata kínálja a valóság összetettségének, a világ gazdagságának megismerését. A megértéshez pedig a különbségeket felmutató elmozdulásokra, nézőpont-váltásokra és különböző tapasztalatokra van szükség.
A The Space-ben megrendezésre kerülő kiállítás kapcsán a nézőnek lehetősége adódik a változó nézőpontok művészetben betöltött szerepéről elgondolkodni; adott három különböző generációból származó művész, akik teljesen eltérő módon kapcsolódnak a textil hagyományaihoz, ezen a kiállításon pedig egy sajátos, műfajoktól független absztrakciót, vagy inkább sűrített kozmológiai nézőpontot képviselnek, bizonyítékát nyújtva, annak, hogy egy művészeti jelenség annál jobb minőségű, mennél nagyobb a nyitottsága és az öntörvényűsége közötti feszültség.
 
Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata