esemény
Kék órák 2. nap - Paul B. Preciado: Orlando, my Political Biography | Paul B. Preciado | Trafó Galéria

megnyitó | 2023. junius 2. 20:00

web | http://trafo.hu/trafo_galeria/...

cím | Trafóklub

Térkép

20:00
Paul B. Preciado: Orlando, My Political Biography

Filmvetítés (98 perc), francia nyelven, angol felirattal
Helyszín: Trafóklub

Paul B. Preciado Orlando, My Political Biography című filmje elmossa a határokat a valóság és a fikció között. A film kiindulópontja Virginia Woolf Orlando: Egy önéletrajz című regénye, melynek főhőse a történet közepén nemet vált, és 36 évesen nővé válik. A film rendezője szereplőválogatást szervezett, huszonhat 8 és 70 év közötti transz és nem bináris személyt invitált arra, hogy eljátsszák Orlandót. Preciado hiteles megszólalások, írások, elméleti szövegek és képek beemelésével mutatja be személyes útjának  állomásait. Miként Preciado mondja: 'minden Orlando transznemű, aki nap mint nap kockáztatja az életét, hiszen kénytelen szembehelyezkedni a törvényekkel, a történelemmel és a pszichiátriával, valamint a családról alkotott hagyományos elképzelésekkel és a multinacionális gyógyszergyárak hatalmával'. A film azt hangsúlyozza, hogy 'ha a férfi és a nő végső soron politikai és társadalmi konstrukciók, akkor a váltás már nemcsak a társadalmi nemről szól, hanem a költészetről, a szerelemről és a bőrszínről is'.

21:00
A film után kötetlen beszélgetés és zenehallgatás a galériában

A program a Trafó Galéria Kék órák. Három este a fluiditásról című eseménysorozatának a keretében valósul meg. A belépés ingyenes.

További információ: https://trafo.hu/trafo_galeria/bluehours

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.