esemény
Kék órák 2. nap - Horváth Gideon: Az esszenciáról | Horváth Gideon | Trafó Galéria

megnyitó | 2023. junius 2. 19:00

web | http://trafo.hu/trafo_galeria/...

cím | Trafó Galéria

Térkép

2023. június 2. (péntek) 19:00 – 22:00
 
19:00
Horváth Gideon: Az esszenciáról
Performansz-előadás és installáció
Helyszín: Trafó Galéria
 
'Mondok neked egy hazugságot, de azt akarom, hogy elhidd! Két nappal ezelőtt hajnalban visszafoghatatlan erővel felszínre tört egy hévízi forrás a galéria terében. A mindeddig látens termálvíz forró gőze végre kiszabadult és már az egész teret betölti. Az ásványi anyagok bódító közege mindannyiunkat elszédíti. A gomolygó párában határvonalaink elmosódnak, a szabályrendszerek értelmüket veszítve feloldódnak. Mi marad így belőlünk? Mondok neked egy hazugságot, de azt akarom, hogy elhidd! A forrás vize elapadt. Helyette most lassan, de határozottan a tiszta esszencia bugyog fel belőle. Sűrű, forró, ragadós, sötét borostyánszínű anyaga veszélyes és nem ereszt. Gyűljünk köré, mert mondok neked egy hazugságot, de azt akarom, hogy elhidd!' (Horváth Gideon)
 
Az előadás 19 órakor kezdődik, a késve érkezőket csak a performansz után áll módunkban beengedni a térbe.
 
A program a Trafó Galéria Kék órák. Három este a fluiditásról című eseménysorozatának keretében valósul meg. A belépés ingyenes.
 

 

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.