esemény
Meseország rejtett titkai | Hajgató Terézia | The Space

kurátor | Boros Lilla

megnyitó | 2023. junius 7. 18:00

web | https://www.thespace.hu/hu/kia...

a kiállítás bezárása | 2023. julius 6.

cím | 1015 Budapest, Hattyú utca 16. fszt 4. (53.-as csengő)

Térkép

A legtöbb gyerekkori emlékünk a mesékről és mesehőseinkről a csodák, a hősies bátor tettek, a lehetetlennek tűnő, de mégis sikeres küldetések,
a tökéletes, gyönyörű, ügyes és legyőzhetetlen karakterek köré épül. Ezek a mesék a kikapcsolódás, az álmodozás, a lefekvés előtti megnyugvás és álomba merülés eszközei voltak gyerekkorukban.
A mesék segítenek elszakadni, elkalandozni a vágyainkban, reménykedni, ambiciózus célokat felállítani magunk előtt. A mesékben mindig van egy konfliktus, egy kihívás, akár egy kegyetlen szituáció, de a főhős mindig, ha nem is sértetlenül, de minimum erősebben, okosabban és szebben és persze erős segítséggel elhárít minden problémát és jobb világot teremt. A mesék nem csak az álmodozás eszközei, de segíthetnek feldolgozni mindennapi problémákat, fájdalmakat, hisz hőseink is nehézségekkel állnak szemben életútjuk során.
De vajon a mesék olyan világot teremtenek nekünk ami segít feldolgozni a váratlan traumákat vagy inkább segítenek elrejteni és tabusítani azokat? Fel vagyunk vértezve mindazzal az eszköztárral és tehetséggel, mint hőseink? Van különleges tulajdonságunk, ami megment minket a nehéz helyzetekben? Segítségünkre siet-e
a tündérkeresztanya, amikor a mostoha megbüntet és bántalmaz?

A megmenekülés nekünk is jár vagy csak hőseinknek?

A Meseország rejtett titkai kiállítás három, a gyermekkorunkban gyökerező fő témát dolgoz fel gyermekkorunkból ismert mesék eszköztárával.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.