esemény
“Mondva Csinált Dolgok” négy különböző helyszínen megvalósuló kiállításegyüttes, amelyet az MKE Doktori Iskolájának hallgatói közösen hoznak létre. Az egyes kiállításokat összefogó főcím utal a doktori képzés kapcsán felmerülő legalapvetőbb dilemmára: a tudományos és a művészeti megközelítés közötti feloldhatatlannak tűnő ellentmondásra vagyis a nyelvi (szöveges) és a képi (vizuális) leképezés viszonyának problémájára.
A koncepció alaposabb vizsgálatára, továbbgondolására és művészeti eszközökkel való feldolgozására négyféle elképzelés született, amelyek eltérő terekben és időpontokban kerülnek bemutatásra. A különböző egységek az adott csoporthoz tartozó művészek alkotói praxisában fellelhető párhuzamok, valamint az általuk vizsgált témák összefüggései mentén szerveződtek.
A jelen kiállítás narratívája motívumaikat elfedő fotók, nehezen meghatározható tárgyak, kollázs-szerűen összeálló felületek, rejtélyes történéseket vagy éppen nem történéseket ábrázoló képek és videók együtteséből épül fel.
A Glassyard Galéria tereiben bemutatott művek szervesen kapcsolódnak az adott alkotó doktori kutatásához, azonban “eredeti” kontextusukból kiragadva, az interpretációra való nyitottságuk révén újabb és újabb olvasatokkal egészülnek ki. Ezek a korábban “rejtőzködő” jelentések jól példázzák a képzőművészeti alkotások sokrétű értelmezhetőségének kérdéskörét. A bemutatott művek közös jellemzője, hogy főként társadalmi és környezeti jelenségekre fókuszálnak sokszor önreflektív módon, érzékeny, személyes és humoros megfogalmazásban. Formai kötöttségük ellenére a műalkotások magukban hordozzák a szabad asszociáció lehetőségét, ezáltal megidézve az élőbeszéd performatív, nyitott jellegét.
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.