esemény
Második látogatás | Otis Laubert | Knoll Galéria

megnyitó | 2023. május 18. 19:00

a kiállítás bezárása | 2023. julius 15.

cím | Knoll Galéria Budapest

Térkép

Otis Laubert (szül.:1946) a Közép-Kelet Európai konceptuális művészet alapító generációjának meghatározó alakja,munkáját elsősorban a szabad asszociációk, a szójátékok és a humor jellemzik. Fő művészi közvetítő eszköze a talált tárgy. Objektjeiben, assemblage-aiban és kollázsaiban új esztétikai vagy szemantikai értéket tulajdonít e banális dolgoknak, egyedülálló vizuális költészetet kialakítva.

Laubert 1965 óta tevékenykedik az underground művészeti életben és több mint húsz éven át szinte kizárólag csak nem hivatalos terekben mutatta be munkáit.1989 után kezdett nyilvánosan kiállítani hazai és külföldi galériákban, s közvetlenül a vasfüggöny leomlása után olyan nagy kiállításokra kapott meghívást, mint 1990-ben a  Berlini "Metropolis" világkiállítás. A Knoll galéria1991-ben mutatta be egyéni kiállítását Budapesten, majd 2001-ben az A-R-csoport tagjaként volt látható műve a Ludwig Múzeumban. A csoport neve a francia "Avance – Retard" szópárból származik, amellyek az órák hátlapján az "A-R" betűmegjelölésekkek a "siet-késik"-pozíció beállítást, azaz az órák pontosságát jelzik. Tagjai olyan struktúrákat hoztak létre, melyek egy-egy hétköznapi jelenség anyagi vagy szimbolikus átalakításán alapulnak.

Kiállításunk válogatást mutat be a szlovák művész munkáiból, köztük több meghatározó művet, mint például a "Fluidum" c. installációt és olyan sorozatokat is, mint a Gyűjtemények, a Zászlók, a Kartográfia vagy a Mail art, emellett néhány fontos egyedi alkotást is.

A művész a kiállítás-megnyitón jelen lesz.

Kép: Otis Laubert: Fájdalmam már valahol máshol van, objekt

A kiállítás megvalósulását támogatta: Szlovák Intézet, Budapest

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata