esemény
Everyday dilemmas | Standovár Júlia | TOBE Gallery

megnyitó | 2023. május 24. 19:00

web | https://www.tobegallery.hu/

a kiállítás bezárása | 2023. junius 24.

cím | TOBE Gallery

Térkép

Zuhanyozzak le, vagy vegyek egy forró fürdőt? - előfordult már veled, hogy apró döntésekben lefagytál, mert egyszerre akartál különböző dolgokat? Vagy az az érzés, amikor egy apró hiba, például, egy pohár eltörlése vagy a metró lekésése egy egész napra rányomja a bélyegét?

Amikor folyamatosan állást kell foglalni és dönteni a legapróbb dolgoktól elkezdve a legnagyobbakig, például, hogy milyen tejjel iszom a kávét, akarsz-e szervdonor lenni, mit gondolsz a maszk mandátumokról vagy, hogy a nyugati országok hogyan kéne  reagálniuk Ukrajna megtámadására? Lépést tartani a hírekkel, új trendekkel, technológiával, új életmódokkal lehetetlen és ezért olykor nyomasztó érzést okoz, hogy tudnom kéne a válaszokat ebben a mostani instabil világban, de nem tudom.

Érdekel, hogy mi történik a mindennapi döntéshozatali folyamat közben a fejünkben, illetve, hogy az elmúlt pár bizonytalan év hogyan emelte meg az általános szorongás szintjét és hogyan hatott arra, hogy hogyan éljük meg a személyes kudarcainkat. Hogyan lehetne teljességében átélni a kudarcainkat és arra használni őket, hogy elvezessenek minket a rossz érzésünk gyökeréhez.

A fotó printekből és tárgyakból álló kiállítás arra igyekszik terelni, a néző fókuszát, hogy nincs egyedül, hogy mindenki hibázik és az nem feltétlenül rossz dolog. Viszont mindemellett megadni a méltó figyelmet és kreditet annak is, amikor valami rossz és nem működik.

De, először is, mi az ami boldoggá tesz? Zuhanyzás vagy fürdés?*

* “De”-vel nem kezdünk mondatot.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.