esemény
Concrete Constellation | Albert Rubens, Wolsky András | Molnár Ani Galéria

megnyitó | 2023. május 3. 18:00

a kiállítást megnyitja | Szölőssi-Nagy András

a kiállítás bezárása | 2023. julius 1.

cím | 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 36.

Térkép

Albert Rubens (1944, Tielt, Belgium) és Wolsky András (1969, Budapest) a Molnár Ani Galériában rendezett “Concrete Constellation” című közös kiállítása a két művész festészete és a konkrét művészeti hagyomány kortárs megközelítési lehetőségei közti párbeszéd megteremtésére tesz kísérletet. A konkrét művészet olyan, a geometrikus absztrakcióhoz kötődő irányzat, amelyben a kompozíciók szabályos formákra, felületekre és színekre redukálják a festészetet. Rubens és Wolsky ehhez a szemlélethez kapcsolódnak, festészetük letisztult eszközkészletét sajátos szabályrendszer és metódus, egyedi belső logika alapján működtetik.
Albert Rubens 1944-ben született a belgiumi Tieltben, ahol jelenleg is él és dolgozik. Kizárólag fekete-fehér, homogén felületek, határozott körvonalakkal, és élekkel rendelkező alakzatok kontrasztjára építő kompozíciókban gondolkozik, amelyek a kockában rejlő végtelen számú formai lehetőségre támaszkodnak, amelyet matematikai számításokon alapuló módszeres megközelítéssel vizsgál és ábrázol.
Wolsky András 1969-ben született Budapesten, ahol jelenleg is él és dolgozik. Geometrikus konkrét festészetében konceptuális megközelítést alkalmaz, előre meghatározott szabályrendszerekből építkező művein a sávok, vonalak, mennyiségéről és tulajdonságairól sajátos szabályok és a generált véletlen ütköztetésével dönt.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.