esemény

kurátor | Mayer Kitti

megnyitó | 2023. május 11. 20:00

a kiállítást megnyitja | Gyuricza Gergely

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2023. junius 6.

cím | Telep Galéria

Térkép

Benjamin B. Wolman és George Stricker pszichológusok szerint míg a félelem egy veszélyhelyzetre adott pillanatnyi reakció, addig a szorongás olyan tartós érzelem, amit a személy elkerülhetetlenként él meg – egy olyan feszültségállapot, mely a katasztrófa várásához társul.

A Telep Galéria EXHALE [e•ksheɪ'l] kiállításán napjaink egyik abszolút hot topic-ja, a szorongás kerül fókuszba, ahol is tíz művész – Biacsics Renáta, Gáti Ráhel, Király Krisztián, Kiss Virág Eleonóra, Kopasz Milán, Lerch Julcsi, Molnár Roland, Rátkai Kornél, Tamás Iván, Tudisco Juli – szemüvegén keresztül vizsgálhatja a látogató, milyen „megküzdési stratégiát” választ egy-egy kreatív alkotó, esetenként hogyan dolgozza fel, teszi láthatóvá a maga művészeti eszköztárának segítségével a szorongás élményét.
A szorongás kifejezésére (avagy feloldására) sokan sokféleképp adnak lehetséges választ: mindegyik alkotó a maga művészi „szelepén” keresztül – illusztrációval, grafikával, animációs rövidfilmmel – beszél a szorongás jelenségéről, annak különféle formáiról, intenzitásáról, lehetséges forrásairól, vagy feloldásáról.

A kiállítás remek alkalmat teremt arra, hogy ne csak művészeti szempontból vizsgáljuk a szorongást: az EXHALE nyitvatartási ideje alatt rendhagyó tárlatvezetésekkel és workshopokkal várjuk a Telep Galéria látogatóit, amikor is különféle szakemberek (pszichológus, művészetterapeuta, stb.) segítik majd a résztvevőket abban, hogy pontosabb képet kapjanak a szorongás különféle fajtáiról, s egyúttal ők maguk is rátalálhassanak a saját „megküzdési stratégiájukra.”

Megnyitó: 2023. május 11., 20 óra
A kiállítást megnyitja: Gyuricza Gergely, festő, pszichológus

A kiállítás június 6-ig tekinthető meg, mindennap 10 és 21 óra között.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!