esemény
A Művészetek Háza Veszprém a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Közeg Egyesület tagjaival kiállítást szervez a Csikász Galériában egy közös tematikával megrendezett kiállításra.
 
Tematika – Utolsó helyetti pillanat
 
A klíma-, az energia-, a nyersanyag-, a vízválság, a vírusok mind napjaink megoldhatatlan tűnő problémái. A természettudósok már a kétezres évektől egyre hangosabban figyelmeztettek a felmerülő gondokra. Napjainkra már néhány probléma túljutott a visszafordítás lehetőségén, pesszimista tudósok szerint a modern technikai civilizációnk a mai formájában pár évtizeden belül összeomlik. Mértéktartóbb techno optimista vélemények szerint is, ha az emberiség nem változtat egyes szokásain és nem tesz a pazarlás és környezetrombolás megszüntetéséért, az akár a közeljövőben ténylegesen katasztrofális következményekkel járhat.
Arra kérjük a meghívott művészeket, hogy mielőtt a legutolsó elektronunkat is lenyelő kvantumszámítógépen futó mesterséges intelligencia előállna a problémáinkra adott túl kései válasszal, ragadják a kezükbe a kormányt, kapcsolják ki a menetstabilizátort, és egy merész mozdulattal kormányozzák le a járművünket a kényelmes, de a semmibe vivő soksávos sztrádáról a csalitoson át futó apró ösvények felé, bárhová is vezessenek.
 
A kiállítás időtartalma alatt 2 kijelölt napon minifesztivál jelleggel bemutatkoznak a kiállítás határon túli művészei és a MAGMA Kortárs Közeg Egyesület. Előadásokat tartanak az erdélyi magyar és a román kortárs művészet aktuális helyzetéről, bemutatják a méltán híres edukációs programjukat, fiataloknak és felnőtteknek művészetpedagógiai előadást is tartanak. Az estéket zajzenei koncertekkel zárjuk.
A tárlat megtekinthető: 2023. április 9.
 
Koordinátor(ok): Kispál Ágnes-Evelin, Kispál Attila
 
A tárlat a Nemzeti Kulturális Alap és a VEB2023 Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósul meg.
Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.