esemény
SIMILAR STORIES - Fajgerné Dudás & Horváth Lóczi | Fajgerné Dudás Andrea Júlia, Horváth Lóczi Judit | The Space

kurátor | Szabó Noémi

megnyitó | 2023. február 15. 17:00

a kiállítás bezárása | 2023. március 24.

Az anyaság megélésének stratégiái egyénenként különbözőek, éppen ezért sokszínűek, azonban lényegüket tekintve mégis hasonlók, hiszen a szülővé/anyává válás alapjaiban változtatja meg az életet. Az anyaság nemcsak az önérzetet és a teljes személyiséget formáló tapasztalat, hanem az alkotói praxist, a külvilághoz, a társadalomhoz fűződő viszonyt is gyökeresen átalakító létállapot. A gyermek(ek) gondozása során kialakult „anyai gondolkodás” egy többváltozós, bonyolult, összetett gondolkodási folyamatot eredményez, amely során a hivatásának elkötelezett, alkotó nő saját kreatív-művészi tevékenysége mellett a mindennapi teendők és kötelezettségek, a családi élet megszervezése, majd e terveket felülíró betegségek vagy váratlan (de mindig érkező) események közötti folyamatos lavírozás végeláthatatlan szövevényében egyensúlyoz. Az „anyai gondolkodás” intellektuális és fizikai létállapotának saját, személyes tapasztalatból merítő interpretációját tűzte ki céljául Fajgerné Dudás Andrea és Horváth Lóczi Judit, akik egyazon generációhoz tartozó művészek és immár mindketten nagyobb gyermekek édesanyái. 
 
 
A kiállításhoz tartozó kísérő programok:
 
    2023. feburár 21. (kedd) 18.00 - Artist Talk: Szabó Noémi, a kiállítás kurátora beszélget a kiállító művészekkel
    2023. március 8. (szerda) 18.30 - Topor Tünde & Winkler Nóra tárlatvezetése
    2023. március 24. (péntek) 16.00-19.00 - finisszázs / kurátori és alkotói tárlatvezetések
 
Az események ingyenesek, viszont regisztrációhoz kötöttek. A regisztrációt honlapunkon keresztül lehet megtenni a program meghirdetése után.
 
 
Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.