esemény

Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás látható január 28-tól a Kmetty Múzeumban. A kamarakiállítás április 23-ig, hétvégenként látogatható.

A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemzően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a 'felszín alatti' érzékelés kifejezésmódjait.  A látvány és az attól való elvonatkoztatás tökéletes pillanatainak ábrázolásain a fény és árnyék, anyag és forma játékának kölcsönhatásai domborodnak ki.

Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György.


A tökéletesség pillanatai
Gyűjteményes szobrászati kamarakiállítás
Kmetty Múzeum, Szentendre, Fő tér 21.
Nyitva: 2023. 01. 28. – 2023. 05.21.
csütörtök – vasárnap, 14:00–16:00

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.