esemény
Finisszázs Horváth Márkkal | Metil-jazmonát | Nagy Iza | K11 Labor

megnyitó | 2023. február 3. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | K11 LABOR

Térkép

SPEKULATÍV HIBRIDITÁS ÉS POSZTMODERN GÓTIKA NAGY IZA ALKOTÁSAIBAN

Nagy Iza kiállításán Horváth Márk osztja meg gondolatait a kiállított művekkel kapcsolatban egy 45 perces előadás keretében.
Horváth Márk Budapesten élő esztéta és filozófus, az Absentology és a Poli-P társalapítója. Kutatási területe a poszthumanizmus, a spekulatív realizmus, a virtualitás és digitalizáció, valamint a sötét ökológia és az antropocén.

Az eseményen a részvétel ingyenes.

~~~~~~~~~~~~~~

Nagy Iza önálló kiállításában kísérletet tesz arra, hogy új perspektívát kínáljon fel az ember és a természet viszonyrendszerében. Alaptézise, hogy a sokaknál szorongást is kiváltó ökokrízist az emberközpontúság meghaladásával orvosolhatjuk. A tárlat egy olyan állapotot vagy kort feltételez, melyben a biotechnológia és az orvostudomány szabadon teremthet kimérákat és olyan élőlényeket, amelyek nálunk sikeresebben küzdenek meg az antropocén viszontagságaival. Mi történik, ha a Turritopsis dohrnii nevű, biológiai halhatatlan medúzafajt az emberrel keresztezzük, vagy ha a növények biológiai mechanizmusaival, sajátos tér-, idő- vagy veszélyérzékelésükkel más élőlényeket ruházunk fel? Nagy Iza a spekulatív design és a fotográfia eszköztárának segítségével egy hibrid valóságot teremt, melyben visszakapcsolódhatunk a természethez és sikerrel vehetjük az ökológiai rendszerünk összeomlásával járó akadályokat is.

Kurátor: Viski Noémi

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.