esemény

INTERAKTÍV ZENÉLŐ TÁRLATVEZETÉS a Hermina Alkotócsoporttal
a SZTEREÓ - tárlatvezetés két vagy több hangra programsorozat keretében


Az avantgárd, a kortárs és az új jelzőkkel ellátott zene gyakran vált ki idegenkedést a közönségből, miközben számos kezdeményezés igyekszik érthetővé és megközelíthetővé tenni az újító törekvéseket. A Kassák Múzeum Hangszínek – Új zene a történeti avantgárdban című kiállítása visszavezet a kezdetekhez, és az egykori elképzeléseket kortárs képzőművészek és zeneszerzők hanginstallációi segítségével teszi élményszerűvé és aktuálissá.

Ezúttal a 2015-ben megalakult Hermina Alkotócsoport tagjaival járjuk be a kiállítást, akik számos önálló vagy közös művel szerepelnek a tárlaton. A zene és a vizualitás összefüggéseit kutató műveik gyakran teremtenek olyan élményszerű, játékos helyzeteket, melyeket a látogató is aktívan alakíthat. A tárlatvezetésen együtt szólaltatjuk meg a Dobáljuk meg a kortárs zenét! című interaktív hanginstallációt, mely ez alkalomból „vendégszerepel” a kiállításon. A többszerzős mű kitűnő kiindulópont a kortárs művészet közvetítő szerepének vizsgálatához, egyben bepillantást nyújt az alkotócsoport működésébe is. 

A tárlatvezetés és a beszélgetés résztvevői: Bali János, Bolcsó Bálint, Gryllus Samu, Kertész Krisztián, Nagy Zsófia, Muntag Lőrinc, Peternák Anna, Szabó Ferenc János, Szigeti Máté, Tornyai Péter alkotók és Csatlós Judit kurátor.

A tárlatvezetés a 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztivállal közös program.

A Dobáljuk meg a kortárs zenét! (2017) című mű Bolcsó Bálint, Muntag Lőrinc, Peternák Anna, Rubik Ernő Zoltán, Szabó Ferenc János, Szigeti Máté, Tornyainé Dóry Zsuzsa közös alkotása és 2023. február 5-ig látható (és szólaltatható meg) a kiállításban. 

Belépőjegy: 1500 Ft/ fő 

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál eseményeire váltott jeggyel a kiállítás és a tárlatvezetés 50% kedvezménnyel látogatható.

 

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!