esemény
HANGSZÍNEZŐ - kreatív zenei társasjáték | Bélaműhely, Kovács Petra | Kassák Múzeum

megnyitó | 2023. január 28. 11:00

web | https://kassakmuzeum.hu/hu/ese...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

A SZTEREÓ - tárlatvezetés két vagy több hangra programsorozat keretében
JÁTSZANI HÍVUNK!

KONZERVDOB GITÁRt, BILLENTYŰZET SHAKERt, SZFÉRAFONt és más hasonlóan izgalmas hangkeltő eszközöket készítünk, majd a zenésztársakkal való összehangolódás érdekében IMPROVIZÁCIÓs játékokat játszunk. Szabályokat alkotunk és kikísérletezzük, hogy egy-egy kis változás, ötlet hogyan változtatja meg a zenei élményt, a közös hangzást.

Mindezt azért, hogy végül zenekarrá alakulva a BÉLAMŰHELY zenészeivel és a KARMESTERJÁTÉK segítségével megzenésíthessük a kiállítást.

Kreatív zenei társasjátékunkat KOVÁCS PETRA művészetterapeuta vezeti.

A részvevők maguk döntik el, hogy a karmester/komponista, a zenész vagy a hallgató szerepében, illetve a szerepek adta lehetőségek mentén miként kapcsolódnak be a közös játékba.  

KORHATÁR NÉLKÜL, 0-99 éves korig mindenkinek ajánljuk! 

Belépőjegy: 1500,-Ft/fő
Családi jegy: 2500 Ft (legfeljebb 2 szülő és 2 kiskorú gyermek)


A múzeumi kiállítás elsősorban vizuális médium, míg a zene akusztikai műfaj, de közös bennük például a térbeliség, legyen szó a műtárgyak elrendezéséről, a befogadás módjáról, a hang terjedéséről vagy forrásáról. Ez a párhuzam inspirálta a Sztereó – tárlatvezetés két (vagy több) hangra címen indított sorozatunkat, melyben az elkövetkező hónapok során különböző szakterületekről érkező vendégelőadóinkkal közösen gondolkodunk az új zenei törekvésekről, a Hangszínek – Új zene a történeti avantgárdban című új időszaki kiállításunkban felvetett kérdésekről.

 

 

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum