esemény
Növekedési ugrás / Growth spurt | Almásy Ivor | Tér-Kép Galéria

kurátor | Kókai Zsófia

megnyitó | 2023. január 11. 18:00

a kiállítást megnyitja | Donnák János

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2023. február 1.

cím | 1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.

Térkép

A Növekedési ugrás, amely az egyik kulcsmű, egy kézzel színezett 8 mm-es film címe is egyben, egy a csecsemőnevelésben használatos szakkifejezés, amely egy hirtelen fejlődési szakaszra utal. A kiállítás ezt a megváltozott, intenzív állapotot helyezi párhuzamba az emlékezés és (már elfeledett) zsigeri érzések erőteljes kifejezésével.
A kiállításon bemutatott sorozat/műegyüttes kiindulópontja egy 2014-es kis példányszámú szerzői kiadvány, laza asszociációk mentén hozzárendelt ábrákkal ellátott gondolatfoszlányok gyűjteménye, A kihagyottak gyülemlése (21 oldalas, A/5 méretű, fénymásolóval sokszorosított füzet). Ez a mű alapvető viszonyítási pontnak számít Almásy elmúlt öt év alkotói folyamatának jellege szempontjából, jellemző rá a talált és az általa előállított képi elem, illetve szöveg együtteséből álló szövedék, amely hosszasan „felgyülemlő” nyersanyagból laza összetartó erő mentén szerveződik.

...

Growth Spurt, which is one of the key works of the exhibition, is also the title of a hand-colored 8mm film, it’s an expression used in infant healthcare, which refers to a sudden process of development. The exhibition places this transformed, intensive state in parallel with dynamic expression of remembrance and (already forgotten) visceral emotions.
The starting point of the series/collection of works presented at the exhibition is the artist’s self-published workbook from 2014, which was a collection of thoughtflows with graphs connected through loose associations, it was titled Gathering of The Omitted (21 pages, A5 sized, copyprinted art zine)
This work counts as a basic reference point for the nature of Almásy’s artistic process of the past five years, recurring elements of which are found and self-crafted pictoral elements, and a flow of texts, which is organized by long-stirring raw material held together loosely.
 

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.