esemény

kurátor | Csatlós Judit

megnyitó | 2022. december 9. 18:00

web | https://kassakmuzeum.hu/hu/kia...

a kiállítás bezárása | 2023. junius 11.

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

HANGSZÍNEK - Új zene a történeti avantgárdban című új időszaki kiállításunk az 1910–1930-as évekbeli avantgárd mozgalmak és az új zenei kísérletek kapcsolatát vizsgálja.
A tárlaton Kassák Lajos folyóirataiban, a bécsi ban és a Dokumentumban publikált zeneelméleti szövegekre és képzőművészeti alkotásokra építve adunk ízelítőt a korszak innovatív zenei törekvéseiből. Bemutatjuk a modern zenei áramlatok legfontosabb hazai fórumait, interjúk segítségével nyomában eredtünk az új zene későbbi történetének. A kortárs képzőművészek és zeneszerzők műveiből összeállított válogatás pedig időszerűvé, sőt újra átélhetővé teszi az avantgárd kísérleteket.

MEGNYITÓ: 2022. december 9., 18:00
A  megnyitón elsőként hangzik el Szigetvári Andrea zeneszerző a Peano Piano - fraktál-szonifikáció című gépzongorára írt műve, melyhez a próbalehetőséget a Budapest Music Center biztosította.

Kurátor: Csatlós Judit / Kurátorasszisztens: Rácz Eszter / Zenei szakértő: Szigetvári Andrea / Zenetörténeti szakértő: Andrea van der Smissen / Installáció tervezés: Studio Nomad / Grafikai dizájn: Nagy Orsolya Cecília – Umlauf Adrienn

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.