esemény
RITMIKUS ÉRZELMI AZONOSULÁS | Kazein tempera workshop | Szántó István | K. A. S. Galéria

megnyitó | 2022. december 10. 16:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Térkép

RITMIKUS ÉRZELMI AZONOSULÁS
Kazein tempera workshop: december 10. (szombat) 16.00-18.00


Motívum és ornamentika

A workshop egy ritkán használt festészeti technikát ötvöz egy stenciles motívum sokszorosító eljárással, a népi kultúra fekete-vörös-fehér színtriászának rendszerén belül.

Te is lehetsz ,,művész” Szántó István képzőművész, a K.A.S. Galéria aktuális kiállításának művésze segítségével. Ő hozza a technikát és az alapanyagokat, Te pedig a kreativitásodat és érdeklődésedet. Az eredmény egy sablonnal létrehozott, de mégis egyedi, színes kép lesz, melyet akár be is keretezhetsz és otthonodat díszítheti.

A workshop alatt negatív sablon technikával, kazeintemperával szirommotívum terülőmintát fogunk létrehozni, felhasználva a három (fekete-vörös-fehér) szín kombinálását. Az ornamentális rendszer kialakításában felhasználható a sávban ismétlődő alakzatok hétfajta változatának módszere. A workshop tematikája reflektál a kiállítás során létrejött Fehér-vörös-fekete ornamentika című közösségi munkára.

A workshop célja, hogy minél változatosabb terülőminták jöjjenek létre, átadva magunkat egy ritmikus érzelmi azonosulásnak. Az ornamentika különlegessége abban rejlik, hogy nem lineárisan egymás után értelmezhető, nincs alá- vagy fölérendelés, hanem az ornamentika egységei, az ornamensek egyenrangú elemek, ezáltal mindent egyszerre lehet befogadni. Az ornamentika egy nagy szimultán mű, ahol egyszerre minden hat.
Egyszerre szabad és kötött ez az alkotási mód.

A foglalkozás ingyenes és a résztvevők elvihetik a papír hordozóra készített kazeintempera terülőmintáikat.
A workshop vezetője: Szántó István képzőművész. A workshop egyben a kiállítászáró alkalom is, december 10-én, szombaton 16 -18 óra között.

A K.A.S. Galéria december 10-én, szombaton 15 órától tart nyitva.

A KETTŐS KÖTŐDÉS című kiállítás szerda, csütörtök, péntek 15 – 18 óra között látogatható november 23-tól.

Várunk mindenkit szeretettel!

///

SZÁNTÓ István (1978)
 

• Szombathelyen alkot és dolgozik.
•2003-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Ebben az évben volt az első együttműködése a K.A.S. Galériával, szintén egy egyéni kiállítás apropóján.
• Tanulmányait a Bécsi Képzőművészeti Akadémián (Akademie der bildenden Künste Wien) kontextuális festészet szakán folytatta.
• 2020-ban a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar doktori fokozatot szervezett, disszertációját A népi kultúra metamorfózisa címmel a népi díszítő és tárgykultúra megjelenése a magyar képzőművészetben témában írta, amely kutatás jelen önálló kiállítás kiinduló pontját is adja betekintés engedve az elmúlt két év alkotói eredményeibe.
• Szervezője a szombathelyi Murális Műhelynek és Symposionnak, valamint a FA Képzőművészi Alkotóműhelynek.
• Művei közgyűjteményben: Kecskeméti Katona József Múzeum, PTE Művészeti Kar Doktori Iskolájának Gyűjteménye, Szentendre Modern Gyűjtemény, Szombathelyi Képtár, Tragor Ignác Múzeum Vác


K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
tel.: +36 20 986 8601
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria
kasgaleria.hu


 

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.