esemény
A Föld végső elhagyásának lehetséges érintői | NAGY GÁBOR GYÖRGY képzőművész | B32 Galéria és Kultúrtér

megnyitó | 2022. december 1. 18:00

a kiállítást megnyitja | Dr. Bordács Andrea esztéta

web | https://b32kulturter.hu/esemen...

a kiállítás bezárása | 2023. február 10.

cím | B32 Galéria

Térkép

Napjainkban a klímaválság, az elszálló energiaárak, a végletekig kiélezett politikai feszültségek, melyek hajszálra választanak el minket a világháborútól, a környezetszennyezés, és annak következtében az élővilág és természeti környezet soha nem látott pusztulása, sokunkban teljes menekülési vágyat idéz elő: "Legszívesebben kilőném magam a Holdba."- gondolják nagyon sokan, környezetük és mindennapi életük teljes ellehetetlenülése kapcsán. Az Új bolygón, új élet reménye, többé már nem a fantázia világa, hanem a kényszer realitása!
Ez az életérzés jut kifejezésre új munkáimban, a repülős és a kondenzcsíkos új festményeimben, ami nem feltétlenül pesszimista végkicsengésű, hiszen helyenként éppen vidám és színgazdag munkákat eredményez.
Új munkáim – reményeim szerint – megállásra és gondolkodásra serkentenek. Egy olyan kiállítást szeretnék, ahol jól megférnek az elmúlt 2 évben készült karantén csendéletek, a korábbi figurális “veszélyes repülők” sorozat és a új kondenzcsíkokból felépített geometrikus absztrakt munkák is. (Nagy Gábor György)

Megnyitó: 2022. december 1., csütörtök 18h – Dr. Bordács Andrea művészettörténész (ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék, Szombathely vezetője)


A kiállítás december 8-án 15 órától és december 13-án 16 órától technikai okok miatt zárva tart.


Látogatható: 2022. december 16-ig hétköznapokon 10-18 óra között, illetve 2023. január 18. és február 10. között szerdától péntekig.
A galéria 2022. december 17-től 2023. január 17-ig zárva tart.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Újbuda Önkormányzata
www.nka.hu

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!